XXL Flessen!

Oudejaarsavond

Welke bubbels drink je op oudejaarsavond

Oudejaarsavond is een bijzondere tijd van het jaar. We kijken vol verwachting en vreugde uit naar het begin van een nieuw jaar, en er is niets feestelijker dan een fles bubbels! Of je het nu met vrienden, familie of je partner viert. Een goede bubbel is onmisbaar voor de transitie naar het nieuwe jaar. Van mousserende wijnen tot vintage rosés, ontdek welke soort bubbels jouw feestavond extra glans zullen geven.

Oudejaarsavond is een van de meest opwindende en gevierde feestdagen over de hele wereld. Waar je ook woont, mensen komen samen om het begin van een nieuw jaar en een terugblik op het oudejaar te vieren. Maar elk land heeft zijn eigen unieke tradities in verband met oudejaarsavond - tradities die eeuwen teruggaan. Van vuurwerk tot symbolisch voedsel tot speciale ceremonies en rituelen, deze tradities verschillen van cultuur tot cultuur.

Oudjaarsdag tradities over de wereld

Er zijn talloze manieren waarop Oudjaarsdag wordt gevierd over de hele wereld. Hier zijn enkele voorbeelden van Oudjaarsdag-tradities uit verschillende delen van de wereld:

  • In China vieren mensen Oudjaarsdag op het Chinese Nieuwjaar, dat op een andere datum valt dan 31 december. Tijdens het Chinese Nieuwjaar worden allerlei ceremoniën gehouden.

  • In Japan vieren mensen Oudjaarsdag met het maken van rituele offers aan de goden en het afsteken van vuurwerk.

  • In Brazilië vieren mensen Oudjaarsdag met het gezelschap van vrienden en familie, het eten van feestelijk voedsel en het maken van muziek en dans.

  • In de Verenigde Staten vieren mensen Oudjaarsdag op verschillende manieren, zoals het bijwonen van grote feesten, het afsteken van vuurwerk en het kijken naar de ballenval bij Times Square op televisie.

In de meeste landen in West-Europa wordt oudjaarsdag gevierd met vuurwerk en huisfeesten. Nederland hoort daar natuurlijk ook bij! Bij een goed feest kun je niet zonder goede bubbel aankomen. Hieronder noemen wij onze favoriete bubbels om van jouw 31ste een echt knalfuif te maken.

champagne

De beste champagnes voor oudejaarsavond

Er zijn veel champagnes om uit te kiezen op oudejaarsavond, maar de onderstaande toppers zijn echt onmisbaar voor jouw knalfuif. Hier zijn de beste champagnes voor oudejaarsavond, om je te helpen het meeste uit je feestdag te halen:

Veuve Clicquot Brut Champagne

Deze champagne is perfect voor degenen die een klassieke oudejaarsavond champagne willen. Hij heeft een frisse, zuivere smaak die perfect is om op het nieuwe jaar te proosten.

Veuve de Bellay Brut

Grote, rijpe en complexe aroma's van gele steenvruchten, geroosterde brioche en wat florale tonen. Frisse, zeer smakelijke stijl met een fruitig karakter. Veuve de Bellay Brut heeft een toastachtige smaak en een lange, complexe afdronk. Dit maakt de champagne ideaal voor oud en nieuw!

Moët & Chandon

De meest bekende van de lijst, waar je waarschijnlijk wel eens van hebt gehoord. Deze eeuwenoude premium champagne doet het al sinds de oorsprong perfect op feestelijke gelegenheden.

Cava

Deze Spaanse variant van champagne, genaamd Cava is inmiddels ook al een lange tijd een populaire keus voor oudejaarsavond. Deze bubbel is relatief goedkoop ten opzichte van de traditionele champagne uit Frankrijk. Hieronder staan onze 2 favoriete cava’s.

Louis de Vernier

De Semi-Co en Brut zijn allebei erg fruitig van smaak en daarom ideaal voor een nieuwe start van het jaar. De Brut bevat vooral een appel-achtige smaak en de Semi-Co een combinatie van meloen, peer en appel.

Freixenet

De Cordo Negro wijn heeft een rijk karakter, vol met tonen van wit en geel fruit. De Carta Nevada is subtiel zoet, met tonen van exotisch fruit en honing.

prosecco

Prosecco

Prosecco is een Italiaanse variant van champagne afkomstig uit Veneto, in het Noorden van het land. En het is de laatste jaren enorm populair geworden - het is nu zelfs de meest gedronken mousserende wijn ter wereld! Prosecco wordt gemaakt van de zogeheten “Glera” druif. Deze bubbel is licht van smaak en bevat een gematigde zuurgraad.

Villa Doral

Deze heerlijk zachte biologisch geteelde prosecco is heerlijk voor mensen die niet van te sterke smaken houden.

Casa Defra

Als je de prosecco openmaakt ruik je geuren van bloemen en groen fruit, zoals appels en peren.

Hoe kies je de juiste bubbel voor jou?

Als het gaat om het kiezen van bubbels voor oudejaarsavond, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Ten eerste, bedenk wat voor soort evenement je hebt. Als het een formele aangelegenheid is, zul je een duurdere champagne willen kiezen. Voor een meer casual bijeenkomst, met vrienden of familie kun je een goedkopere bubbel kiezen.

Denk vervolgens aan je persoonlijke voorkeuren. Heb je liever een droge of zoete smaak? Hoe zit het met de bubbels? Sommige champagnes zijn zeer bruisend, terwijl andere meer ingetogen zijn. Bedenk wat je lekker vindt voordat je een keuze maakt.