XXL Flessen!
Rhône Wijn

Zoals in de vallei van de Loire de meeste wijn wit is, is de meeste Rhône wijn rood. Rode Rhônewijnen lopen uiteen van intens geconcentreerde en tanninerijke wijnen tot robijn- zwart of paarszwart in hun jeugd. De beste hebben veel diepte en lengte en rijpen tot een complexe, harmonieuze wijn zoals de grootste wijnen uit de Bordeaux.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. Domaine Chapelas Cotes Du Rhone 75 cl
  Waardering:
  89%
  ELDERS Regular Price 8. 29 7. 69
 2. Vieux Chemin Chateauneuf-du-Pape 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 23. 99 19. 99

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

chateauneuf-du-pape

Châteauneuf-du-Pape is misschien wel de bekendste Rhône wijn. Het fameuze wijngebied ligt in de zuidelijke Rhône, even ten noorden van Avignon en wordt omringd door meer dan 100 gemeenten die Côtes du Rhône produceren. De stevige, kruidige rode wijn van Châteauneuf is dé Franse wijn met het hoogste minimum alcoholgehalte (12,5% alcohol, in de praktijk vaak meer dan 14%). Jaarlijks wordt er in Châteauneuf-du-Pape zo'n 100 000 hl wijn gemaakt, waarvan 95% rood. Ieder chateau kiest zijn eigen samenstelling van de 13 toegestane druivenrassen om meer of minder kruidige, meer of minder stugge of zachte, korter of langer te bewaren wijn te maken. De Grenache druif is de basis van deze prachtige Rhône wijn, welke vaak wordt vermengd met Mourvèdre druif. Het eindresultaat is een stevige, vaak kruidige wijn die het goed doet bij een diner met rood- of gegrild vlees, wild en oude kazen.

vacqueras

Deze Rhonewijn Vacqueras heeft pas sinds 1990 een eigen geografische aanduiding op het etiket. Deze wijnen zijn meestal iets meer 'ingehouden' in vergelijking met bijvoorbeeld een Gigondas die 6 a 7 jaar rijpt, maar de prijs in ook een stuk meer 'ingehouden'. Je krijgt dus voor een eerlijke prijs de kruiden en specerijen van de zuidelijke Rhône te proeven, wie wil dat nou niet?!

cotes du rhone

De productie van Côtes du Rhône is drie keer zo groot als die van de Beaujolais en niet veel kleiner dan de Bordeaux. Deze Rhône wijn kent een grote variatie aan kwaliteit en stijlen. Het gebied beslaat maar liefst 40.300 hectaren, wat gelijk staat aan zo'n 63.000 voetbalvelden! In dit super grote gebied kom je dan ook veel verschillende bodemsoorten en zelf verschillende microklimaten tegen. Alle Côtes du Rhône wijnen moeten nu minstens 40% grenache bevatten, met als meest gebruikelijke, maar beslist niet enige mengpartners syrah en mourvèdre. Witte wijn en rosé zijn elk slechts goed voor 2% van de productie.