XXL flessen!
Pinot Blanc Wijn

Pinot Blanc Wijn

Bekijk hier onze scherpe Pinot Blanc wijn aanbiedingen en onze standaard lage prijzen!

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
  1. D. de Colmar Pinot Blanc 75 cl
    Waardering:
    60%
    ELDERS Regular Price 8. 49 7. 49

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

wat is de pinot blanc druif

De Pinot Blanc-druif is een witte wijndruif die verwant is aan de Pinot Noir- en Pinot Grisdruif. Hij wordt vaak gebruikt voor het maken van mousserende wijn en wordt ook gebruikt in sommige blends. De Pinot Blanc druif staat bekend om zijn lichte smaak, milde zuurgraad en delicate aroma.

Waar komt Pinot Blanc vandaan

De naam "Pinot Blanc" is Frans voor "witte den", en men denkt dat de druif is vernoemd naar de dennenappelvormige trossen van de Pinot Blanc-druif. De Pinot Blanc-druif komt oorspronkelijk uit de Bourgogne in Frankrijk en wordt tegenwoordig ook geteeld in andere Europese landen.

Van de Pinot Blanc-druif kunnen zowel stille als mousserende wijnen worden gemaakt. De smaak van Pinot Blanc wijnen kan variëren afhankelijk van waar ze worden verbouwd, maar ze zijn meestal droog met een milde zuurgraad en een subtiele fruitigheid. Pinot Blanc-wijnen zijn meestal licht van smaak met aroma's van citrusvruchten, appels, peren en amandelen. Wanneer Pinot Blanc tot mousserende wijn wordt verwerkt, kan het wijnen opleveren die lijken op Champagne.

pinot blanc

Hoe Pinot Blanc wijn wordt gemaakt

De Pinot Blanc druif wordt geteeld in de Elzas regio van Frankrijk, maar ook in Italië (Pinot Bianco) Duitsland (Weissburgunder), Oostenrijk, Kroatië en Hongarije. De Pinot Blanc druif wordt voornamelijk gebruikt voor droge, mousserende en zoete wijnen. De druiven voor pinot blanc wijn worden meestal in september geoogst. De druiven worden dan geplet en het sap wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks. 

Pinot Blanc bij het avondeten

Er zijn een paar verschillende manieren om de juiste gerechten bij Pinot Blanc-druiven te vinden. Eén manier is om te kijken welke gerechten traditioneel worden geserveerd met andere witte wijnen en te zien of er overeenkomsten zijn. Een andere benadering is om na te denken over welke gerechten de natuurlijke smaken van de druif zouden aanvullen.

Enkele gerechten die goed samengaan met Pinot Blanc zijn geroosterde kip, gegrilde vis en pasta met roomsauzen. Als je houdt van een gewaagdere combinatie, kun je experimenteren met het combineren van Pinot Blanc met sushi of rauwe oesters. Waar je hem ook bij serveert, Pinot Blanc voegt zeker een vleugje elegantie toe aan uw maaltijd.

Conclusie

De Pinot Blanc-druif is een witte wijndruif die verwant is aan de Pinot Noir-druif. De twee druiven lijken qua smaak en uiterlijk sterk op elkaar, waarbij de Pinot Blanc iets zoeter is. De Pinot Blanc is een veelzijdige druif waarmee veel verschillende soorten wijnen kunnen worden gemaakt, van mousserende tot stille wijnen. Als je op zoek bent naar een heerlijke witte wijn, probeer dan vandaag nog een fles Pinot Blanc!