XXL Flessen!
highlands whisky

Highlands whisky

Highlands whisky is een type whisky dat in de Highlands van Schotland wordt geproduceerd. De Highlands zijn een bergachtig gebied in het noorden van Schotland. Deze whisky wordt gemaakt van gerst en water uit de regio en heeft een typische, robuuste smaak.

3 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Aberfeldy Single Malt 12 Years Whisky 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 41. 99 Special Price 33. 99
 2. Glenmorangie Single Malt 10 Years Whisky 70 cl
  Waardering:
  87%
  NORMAAL Regular Price 38. 99 Special Price 29. 99
 3. Dalwhinnie Single Malt 15 Years Whisky 70 cl
  Waardering:
  93%
  ELDERS Regular Price 54. 49 44. 99
  Tijdelijk uitverkocht

3 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Hoe ziet De Highlands regio eruit?

Deze regio is een van de mooiste en meest afgelegen gebieden in Schotland. Het is een uniek gebied met veel verschillende landschappen, van ruige bergen tot aan rustige meren en rivieren. Er is ook veel wildlife te zien in de Highlands. De Highlands regio is een paradijs voor wandelaars en fietsers, maar ook voor de heerlijke whisky.

Wat is Highlands whisky en waar komt het vandaan?

Deze whisky is een Schotse whisky die uitsluitend in de Highlands van Schotland wordt geproduceerd. De Highlands is een ruig, bergachtig gebied en de whisky die hier wordt gemaakt heeft daarom vaak een robuuste, krachtige smaak.

Het is echter ook mogelijk om zachte, subtielere varianten van Highlands whisky te vinden. De fruitige whisky’s zie je vaker in het oosten en de krachtige smaken komen vaak uit het westen. Whisky uit de Highlands heeft meestal een amberkleurige tot donkerbruine kleur en een unieke, complexe smaak.

De verschillende soorten Highlands whisky

Er zijn verschillende soorten, afhankelijk van waar het wordt gemaakt. De bekende merken zijn Aberfeldy, Dalwhinnie en Glenmorangie.

highlands

Highlands whisky die Dirck 3 verkoopt:

-      Aberfeldy Single Malt 12 Years

-      Dalwhinnie Single Malt 15 Years

-      Glen Morangie Single Malt 10 Years

-      Tomatin Legacy Single Malt

Aberfeldy

is een zoete en smaakvolle whisky die gerijpt is in eikenhouten vaten. Dit merk staat bekend om haar diepgang en gaat een stap verder dan andere soorten.

Dalwhinnie

Dalwhinnie is een lichtere uit Highland afkomstige malt whisky. Het wordt gemaakt in de Dalwhinnie distilleerderij, die gelegen is in het hartje van de Highlands.

Glenmorangie

Glenmorangie is misschien wel de meest bekende Highland malt whisky. Het wordt gemaakt in de Glenmorangie distilleerderij, die is gelegen in de buurt van de bekende Loch Ness. Glenmorangie wordt beschouwd als een van de beste Highland malt whisky's en heeft daarom ook een aanzienlijke prijs.

Royal lochnagar

De Royal Lochnagar heeft een lichte smaak en wordt aangevuld door de kruiden en het fruit. Heerlijk om puur te drinken of met ijs.

Tomatin

Dit merk is bekroond met meerdere prijzen en behoort daarom tot één van de beste soorten van de wereld. De distilleerderij van Tomatin is ook uitgeroepen tot de beste distilleerderij van Schotland.

Ben je benieuwd naar whisky uit andere Schotse regio’s? Schotland heeft nog 4 andere regio’s die deze drank produceert.

-      Speyside

-      Lowland

-      Islay

-      Campbeltown