XXL flessen!
Dewar's Whisky

Dewar's whisky

Dewar's whisky is een gemengde Schotse whisky. Deze wordt gemaakt door verschillende soorten single malt en grain whisky's te mengen. Dewar's on the Rocks is een eenvoudig maar elegant drankje dat het hele jaar door kan worden gedronken. Bestel dus nu jouw Dewars Whisky bij ons in de webshop of kom langs in een van onze slijterijen!

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
  1. Dewar's 12 Years 70 cl
    % of 100
    ELDERS Regular Price 31. 99 29. 99
    Tijdelijk uitverkocht

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Wat is dewars whisky?

Dewar's whisky is een gemengde Schotse whisky. Deze wordt gemaakt door verschillende soorten single malt en grain whisky's te mengen. Dewar's on the Rocks is een eenvoudig maar elegant drankje dat het hele jaar door kan worden gedronken.

Whisky is een van de meest populaire dranken ter wereld, en dat is niet voor niets. Het heeft een rijke geschiedenis en een unieke smaak die het onderscheidt van andere alcoholische dranken. Het bedrijf werd opgericht door John Dewar in 1846, maar is nu eigendom van Bacardi.

Dewars Whisky

De geschiedenis van Dewars whisky

John Dewar richtte dit Schotse whiskymerk op dat in 1846. Het bedrijf werd in 1998 overgenomen door Bacardi.

De geschiedenis van het bedrijf begint met John Dewar, die in de leer ging als kruidenier in Perth, Schotland. Dit was voordat hij naar Londen verhuisde om zijn eigen wijn- en sterke drankwinkel te openen. In 1846 keerde hij terug naar Schotland en richtte John Dewar & Sons Ltd. op met zijn zonen John Alexander en Tommy. In 1880 na het overlijden van John Dewar werd het bedrijf volledig overgedragen aan zijn zoons.

Het bedrijf opende in 1898 in Aberfeldy een whisky distilleerderij in de Highlands van Schotland. In 1998 nam Bacardi Limited het merk over voor 2 miljard dollar. Vandaag is het één van de bestverkopende Schotse whisky's ter wereld en is het verkrijgbaar in meer dan 180 landen.

Dewars whisky

De verschillende soorten Dewar's whisky

Er zijn 2 belangrijke soorten whisky:

1. Dewar's 12 Year Old: Deze 12 jaar oude malt is een blend van whisky's die minstens 12 jaar gerijpt zijn.

2. Dewar’s 8 Years Caribbean Smooth: Net als de White Label is dit een whisky die bestaat uit ongeveer 40 verschillende graan- en malt whisky’s. Deze zijn allemaal minimaal 8 jaar gerijpt.

Recepten voor dewars whisky cocktails

12 Year Old: Aromatische Highball


Deze rijke en zoete cocktail is uitstekend als je houdt van een frisse en aangename smaak.

-      30 ml Dewar’s 12 Year Old
-      20 ml Martini Rosso
-      10 ml Bénédictine
-      Prikwater
-      Ijsblokjes
-      Limoenschijfje

 

Deze cocktail hoeft niet in een shaker. Voeg alle ingrediënten toe aan een longdrinkglas en roer één keer goed om de ingrediënten te mengen. Top het drankje af met een limoenschijfje.

Caribbean Smooth: Cask to Colada cocktail

Een tropische cocktail die extra lekker is wanneer die koud geserveerd wordt op een lekkere zomerse dag. De benodigde ingrediënten zijn als volgt;

-      50 ml Caribbean Smooth

-      25 ml vers ananassap

-      50ml kokoswater

-      5 ml vanille siroop

-      Ijsblokjes

-      Top het drankje af met een ananasblaadje

Meng alle ingrediënten samen in een cocktailshaker. Vul ¾ van de shaker met ijsblokjes en schud voor ongeveer 5 seconde. Schenk daarna over in een highball of longdrinkglas.

Benieuwd naar welke Whisky merken Dirck3 nog meer in het assortiment heeft? Neem een kijkje en bestel jouw Whisky nu in de webshop: