XXL Flessen!

Limoncello maken

Limoncello Maken - Makkelijk Recept voor Huisgemaakte Limoncello

Limoncello is een heerlijke Italiaanse likeur gemaakt van citroenen. Het heeft een verfrissende smaak en wordt vaak geserveerd als digestief na een maaltijd. Het goede nieuws is dat je limoncello gemakkelijk zelf kunt maken. Zelfs in je eigen keuken.

Limoncello maken

Dus pak je citroenen en laten we aan de slag gaan!

Benodigdheden:

- Fijne rasp of zester
- Glazen pot met deksel
- Fijne zeef
- Trechter- Fles(sen) om de limoncello in te bewaren

Ingrediënten:

- 6-8 (biologische) citroenen
- 500 ml pure alcohol (minimaal 95%)
- 500 ml water
- 400 g witte suiker
Gebruik water en alcohol in een 50/50 balans. Hiermee ben je altijd verzekerd van het geschikte alcohol percentage.

Limoncello maken, dit zijn de stappen:

Stap 1: Was de citroenen grondig. Vervolgens rasp je de schil van de citroenen met een fijne rasp of zester. Zorg ervoor dat je alleen het gele gedeelte van de schil raspt. Het witte gedeelte kan je vermijden, omdat dit een bittere smaak kan geven aan de limoncello.

Stap 2: Doe de geraspte citroen in een glazen pot en giet de pure alcohol erbij. Sluit de pot goed af met een deksel. Laat vervolgens het mengsel minimaal 7 dagen op een koele en donkere plek staan. Daar kan de smaak van de citroenen goed intrekken in de alcohol.

Stap 3: Na 7 dagen is het tijd om de limoncello te zeven. Gebruik een fijne zeef om de geraspte citroen uit de alcohol te zeven. Giet vervolgens de alcohol (met de ingetrokken citroen smaak) op in een andere glazen pot.

Stap 4: In een aparte pan, breng je het water aan de kook. Eenmaal aan de kook voeg je de suiker toe. Roer goed door totdat de suiker is opgelost en laat het suikerwater afkoelen tot kamer temperatuur.

Stap 5: Voeg het suikerwater toe aan de alcohol en meng goed door. Je zelfgemaakte limoncello is nu klaar!

Stap 6: Gebruik een trechter om de limoncello over te gieten in flessen om te bewaren. Sluit de flessen goed af. Bewaar ze in de vriezer voor minimaal 1 uur voordat je de limoncello serveert. Limoncello is koud immers het aller lekkerst!

Limoncello maken

Tips van Dirck3 voor de lekkerste limoncello:

Gebruik pure alcohol met een hoog alcohol percentage (minimaal 95%) voor de beste smaak van de limoncello.
Zorg ervoor dat je alleen het gele gedeelte van de schil raspt. Het witte gedeelte kan je vermijden, omdat dit een bittere smaak kan geven aan de limoncello.

Laat de alcohol met citroen minimaal 7 dagen staan. Echter kan je het ook langer laten staan voor een intensere citroensmaak.
Bewaar de limoncello in de vriezer voor het serveren. Dit zorgt ervoor dat de limoncello goed koud is en de smaken zich goed hebben vermengd.

De lekkerste limoncello haal je bij Dirck3!

Op zoek naar de lekkerste limoncello? Dirck3 heeft een uitgebreid assortiment van de meest verfijnde en smaakvolle limoncello's die je kunt vinden. Met merken zoals Villa Massa, Strega Limoncello en Pallini, ben je verzekerd van een authentieke Italiaanse ervaring. Dirck3 biedt altijd met de beste kwaliteit en de meest heerlijke smaken.

Villa Massa

Villa Massa is een bekend Italiaans merk dat bekend staat om zijn bijzondere productie proces. Daarnaast maken ze ook gebruik van de beste kwaliteit citroenen uit de Amalfi kust. De limoncello van Villa Massa heeft een unieke, verfrissende smaak met een perfecte balans tussen zoet en zuur. Het is een absolute favoriet bij liefhebbers van deze Italiaanse likeur.

Strega Limoncello

Ook Strega Limoncello is een uitstekende keuze bij Dirck3. Dit merk heeft een rijke geschiedenis van meer dan 150 jaar. Daarom staat het merk bekend om zijn traditionele productie methoden en gebruik van natuurlijke ingrediënten.

De limoncello van Strega heeft een intense citroensmaak met een hint van kruiden. Dit zorgt voor een unieke en complexe smaakervaring.

Pallini

Pallini is nog een andere alcoholvrije topper die je bij Dirck3 kunt vinden. Dit merk is bekend om zijn premium limoncello, gemaakt van hand geplukte Amalfi citroenen en geproduceerd volgens een eeuwenoud familierecept. De limoncello van Pallini heeft een verfijnde en elegante smaak met een perfecte balans tussen zoet en zuur.

Bestel nu en geniet van de zomerse frisheid van Limoncello bij Dirck3!