XXL flessen!
Welke wijn bij tonijn?

Welke wijn bij tonijn?

Tonijn is een relatief vlezige vis. Hierdoor wil je het liefst een lichte wijn hierbij drinken. Het vaakst is dat een witte wijn, maar een rosé of lichte rode wijn zou ook kunnen. Je wilt het liefst weinig tannine, omdat dit voor een metalige smaak bij de vis geeft. Om jou zo goed mogelijk te helpen bij het zoeken van de beste wijn voor bij tonijn is hieronder een top 5 wijnen voor bij tonijn gemaakt.

Top 5 wijnen bij tonijn

1

Nummer 1

Fleurie Domaine Pardon

Dit is een zachte en fruitige rode wijn. De zachte tannine van deze wijn zorgen ervoor dat hij goed samengaat met tonijn ook al zal je dat niet zo snel verwachten. De Gamay druif zorgt ervoor dat de wijn tonen krijgt van rijp rood fruit. Deze redelijk soepele rode wijn past erg goed bij een salade niçoise. Ook zware rode wijnen gaan goed bij dit gerecht.

2

Nummer 2

Mount Olympus Pinot Noir

De Mount Olympus Pinot Noir is een fruitige en soepele wijn. Hij heeft tonen van rijp rood fruit en zwart fruit, zoals pruimen. Deze wijn is een hele goede combinatie met gevogelte, rauwe tonijn en gegrilde tonijn.

Nummer 3

Onverwacht Chardonnay-Viognier

Misschien heeft de wijn wel onverwacht in zijn titel, maar dat deze wijn in dit lijstje staat is niet zo onverwacht. Deze wijn wordt al gemaakt sinds 1790 en nu generaties later worden behoord deze wijn nog steeds tot een van de beste. Deze witte rakker heeft een frisse smaak met veel tropisch fruit en gaat hierdoor heel goed samen met tonijn.

Nummer 4

I Castelli Pinot Grigio

Deze soepele, fris en fruitige superwijn komt van wijnhuis I Castelli Romeo & Giulietta. Deze Pinot Grigio heeft een aromatisch karakter, met tonen van peer, passievrucht en bloemen. Door zijn karakter en uitgesproken smaak is deze wijn een echte aanrader voor bij tonijn.

5

Nummer 5

Jean Biecher Pinot Gris

Deze Fris en Fruitige Pinot Gris gaat hand in hand met witte asperges. De wijn proeft aromatisch en heeft tonen van tropisch fruit en gember. De smaak van tonijn gaat heel goed samen bij deze droge witte wijn.

Tip!

Wijn zoals een sauvignon blanc of zoals chablis passen net als de bovenstaande wijnen goed bij tonijn. Echter maakt de garnering en de kruiden die je gebruikt over de tonijn veel verschil in de keuze van de soort wijn. Probeer hierdoor altijd de smaken die je proeft in het gerecht een beetje terug te laten komen in de wijn. Zo wil je bij een goed gekruide tonijn liever een stevig glas rode wijn dan een fris en fruitige witte wijn. Voor nog meer adviezen voor wijnen bij gerechten klik hier.