XXL flessen!
Welke wijn bij steak tartaar?

Welke wijn bij steak tartaar?

De juiste wijn bij rauw vlees zoeken is nooit makkelijk. Je kan het best een lichte rode wijn drinken die zeker geen tannine heeft. Om jou zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van de juiste wijn bij steak tartaar is er een top 5 wijnen gemaakt hieronder.

Top 5 wijnen bij steak tartaar

1

Nummer 1

Beaujolais- Villages Marc Jambon

Deze fruitige rode wijn komt uit et Franse Beaujolais. De wijn heeft zeer fruitige tonen van rood fruit zoals rode bessen en bramen. Ook heeft deze wijn een mooi lange afdronk die goed samengaat bij steak tartaar.

2

Nummer 2

Mount Olympus Pinot Noir

De Mount Olympus Pinot Noir is een fruitige en soepele wijn. Hij heeft tonen van rijp rood fruit en zwart fruit, zoals pruimen. Deze wijn is een hele goede combinatie met rauw vlees zoals steak tartaar.

Nummer 4

Pirovano Montepulciano d'Abruzzo D.D.O.C

Deze fruitige rode wijn komt uit het Italiaanse Abruzzo. De fruitig en zachte wijn heeft tonen van rood fruit en heeft een lichte kruidigheid. De lichte rode wijn gaat mooi bij het contrast van een steak tartaar. Hierdoor is deze wijn zeker ook een aanrader.

Nummer 5

Villa Cornaro Montepulciano d'Abruzzo

Villa Cornaro Montepulciano d'Abruzzo is een elegante rode wijn uit midden Italië. Het is een relatief moderne wijn en de smaak is zacht en sappig met intense aroma’s van bosvruchten, chocolade en hij heeft een vleugje kruiden. Deze wijn is heerlijk om te combineren bij koud vlees, zoals een steak tartaar.

Wist je dat?

De naam tartaar is een afkorting van gerechten met de toevoegin "à la tartare" of "geserveerd met tartaarsaus". Dit was vooral populair in de late 19e en vroege 20e eeuw. Deze saus zou omstreeks 1900 bedacht zijn door Franse koks die mayonaise wilden verrijken met ingrediënten uit een Russische saus. Kijk ook naar ons advies van welke wijn bij eend!