
Welke wijn bij steak tartaar?
De juiste wijn bij rauw vlees zoeken is nooit makkelijk. Je kan het best een lichte rode wijn drinken die zeker geen tannine heeft. Om jou zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van de juiste wijn bij steak tartaar is er een top 5 wijnen gemaakt hieronder.
Top 5 wijnen bij steak tartaar
Nummer 1
Bruno Copéret Beaujolais villages Art Nouveau
Deze fruitige rode wijn komt uit et Franse Beaujolais. De wijn heeft zeer fruitige tonen van rood fruit zoals rode bessen en bramen. Ook heeft deze wijn een mooi lange afdronk die goed samengaat bij steak tartaar.
Nummer 2
Domaine Saint Germain Pinot Noir
Deze elegante Pinot Noir is afkomstig uit de prachtige Bourgogne, dé streek van de beste Pinot Noir wijnen van Frankrijk. Deze Pinot Noir is werkelijk fluweel zacht, zit bomvol smaak en heeft ook nog eens houtopvoeding gehad! Rood fruit, kersen en framboos voeren de boventoon in deze wijn, maar ook jam en aardse tonen zoals paddelstoel passeren de revue. Deze wijn is een hele goede combinatie met rauw vlees zoals steak tartaar.
Nummer 3
Bernardus Pinot Noir
Deze elegante Pinot Noir is afkomstig uit het zuiden van Californië. De smaak van de wijn is zowel fruitig met tonen van kers, bramen en bosbessen, als dat hij aards en kruidig is. Hierdoor kan je hem perfect combineren met steak tartaar.
Nummer 4
Pirovano Montepulciano d'Abruzzo D.D.O.C
Deze fruitige rode wijn komt uit het Italiaanse Abruzzo. De fruitig en zachte wijn heeft tonen van rood fruit en heeft een lichte kruidigheid. De lichte rode wijn gaat mooi bij het contrast van een steak tartaar. Hierdoor is deze wijn zeker ook een aanrader.
Nummer 5
Maturo d'Abruzzo Montepulciano
Uit het Italiaanse Abruzzo komt deze Maturo d’Abruzzo Montepulciano wijn. De verfijnde smaken van zwart fruit en de kruidige afdronk zorgt deze ook ervoor dat de kruidigheid van de steak tartaar beter tot zijn recht komt. Ook is deze wijn voor iedere wijndrinker een genot. Door de fruitige smaak is deze wijn lichter en minder tanninerijk, zo is deze wijn ook voor de beginnende wijnliefhebbers een zeer geschikte wijn om tartaar mee te combineren.
Wist je dat?
De naam tartaar is een afkorting van gerechten met de toevoegin "à la tartare" of "geserveerd met tartaarsaus". Dit was vooral populair in de late 19e en vroege 20e eeuw. Deze saus zou omstreeks 1900 bedacht zijn door Franse koks die mayonaise wilden verrijken met ingrediënten uit een Russische saus. Kijk ook naar ons advies van welke wijn bij eend!







