XXL flessen!
Welke wijn bij eend?

Welke wijn bij eend?

Malse eendenborst, wilde eend en tamme eend. Met een mooi stuk eend kan je de lekkerste gerechten maken voor bijvoorbeeld een kerstavond of als je met de familie gaat eten. Maar bij een lekker stukje eendenborst hoort natuurlijk ook een mooie wijn. Bijna altijd wordt er een rode wijn bij eend gedronken en geen witte wijn, rosé wijn of mousserende wijn. Om jou zo goed mogelijk te helpen bij het zoeken van de goede wijn is er een top 5 wijnen voor bij eend gemaakt.

Top 5 wijnen bij eend

1

Nummer 1

d’Oude Kraal Shiraz – Petit Verdot

Deze fenomenale Australische Shiraz wijn komt uit een kustplek in het zuidoosten. De wijn is vol en soepel en heeft tonen van kersen, pruimen en peer. De afdronk is een beetje kruidig, waardoor hij perfect past bij rood vlees, zoals eendenborst.

2

Nummer 2

Lalande de Pomerol Château Des Baraillots

Dit is een wijn die uit het bekende Bordeaux komt. De wijn is gemaakt van de Cabernet Sauvignon en Merlot druif. Door de Cabernet Sauvignon en Merlot combinatie krijgt de wijn een stevige smaak. De smaak is fruitig en vol met tonen van pruimen, kers en een lichte rokerigheid. Deze rokerigheid zorgt ervoor dat hij heerlijk samengaat bij wilde eend of gerookte eend.

Nummer 3

Neirano Barolo 75cl

Deze elegante Neirano Barolo komt vanuit Piemonte. De smaak van deze wijn is zowel fruitig met smaken van kers, bosbessen en bramen als dat hij aards is. De rijke smaak van deze wijn zit vol met tannine. De smaak van het rood fruit gaat goed samen met een tamme eend.

4

Nummer 4

FRANCOIS MARTENOT BOURGOGNE PINOT NOIR

De Francois Martenot Bourgogne Pinot Noir is een fruitige en soepele wijn. Hij heeft tonen van rijp rood fruit en donker fruit zoals zwart fruit, en bramen. Dit is de ideale wijn voor combinatie met rood vlees en gevogelte, zoals Confit de Canard of Canard à l'orange.

Nummer 5

Le Préféré Chardonnay Reserve

Deze prachtige Chardonnay zal je waarschijnlijk niet meteen verwachten bij eend. Maar deze wijn gaat heel goed samen. De wijn heeft tonen van rijpe ananas, witte perzik en een subtiele vanille toon. Door de frisse smaak van de wijn is hij erg lekker te combineren met Canard à l'orange.

Tip!

Het antwoord op de vraag: “Welke wijn drink je bij eend?” is erg afhankelijk van de sauzen en specerijen die je gebruikt. Beperk je het tot een snufje zout & peper of ga je echt voor een van gerecht volgens het receptenboekje van een nieuwe wereld, dan zit je over het algemeen prima met een van de wijnstijlen en -soorten uit het bovenstaande overzicht. Ga je echter rijkelijk combineren met spijzen die de eindsmaak totaal beïnvloeden dan moet je hier bij uw wijnkeuze ook zeker rekening mee houden!