XXL Flessen!
Welke wijn bij risotto?

Welke wijn bij risotto?

Risotto, wie lust het niet? Een goede risotto lijkt een hele opgave om te maken, maar eigenlijk valt het reuze mee. Risotto maak je met kip, tomaat, paddenstoel, garnalen en er bestaan nog veel meer creatieve creaties. Alleen nu is de vraag: “welke wijn drink je bij risotto”? Om op deze vraag zo goed mogelijk antwoord te geven is er een top 5 wijnen gemaakt voor bij risotto.

Top 5 wijnen bij risotto

1

Nummer 1

Montagne Saint-Emillion AOC Chateau Lys de Maisonneuve

Dit is een stevige rode wijn die gemaakt is van de Cabernet Franc- en Merlot druif. De rode wijn heeft tonen van rijp rood fruit, vanille en lichte houtaccenten. Deze prachtige wijn uit de bordeaux gaat heel goed samen met een stevige risotto. En dan het liefst met kip erin.

Nummer 2

Stellenbosch Signature Cabernet Sauvignon

Deze Cabernet Sauvignon kenmerkt zich door de manier waarop hij geproduceerd wordt. De druiven van de wijn krijgen weinig zonlicht, waardoor de wijn langzaam rijpt en hij veel suiker houdt. Hierdoor krijgt de wijn zachte tonen van zwarte bessen, pruimen en cederhout. Risotto met rode wijn is altijd een veilige keuze. Deze soepele wijn past perfect de bij een volle risotto met champignons erin uit de Italiaanse keuken.

Nummer 3

Neirano Barolo

Deze stevige rode wijn wordt ook wel als ijzeren vuist met fluwelen handschoen beschreven. De krachtige en zwoele smaak van rood fruit, vanille en hout worden goed gebalanceerd door de afdronk die smaakt naar kruiden, zoethout en een dosis rijpe tannine. Dit is de juiste wijn om te kiezen voor bij Dit prachtige Italiaanse gerecht.

Nummer 4

Jean Biecher Pinot Gris

Deze Fris en Fruitige witte wijn gaat hand in hand met een lichte risotto. Denk hierbij aan risotto met groenten en rucola. De wijn proeft aromatisch en heeft tonen van tropisch fruit en gember. De smaak van de risotto gaan bij Pinot Gris wijnen goed.

Nummer 5

Masso Antico Fiano Appassito

Dit is ook een fris en fruitige witte wijn. Deze bijzondere Italiaanse wijn wort gemaakt van speciaal gedroogde druiven, waardoor ze extra geconcentreerd sap bevatten. Dit vertaalt zich in intense smaken van citrus, amandel en peer. De afdronk bevat een hint van zoetig fruit. Deze wijn drink je heerlijk bij een goede risotto met champignons.

Wist je dat?

Risotto is een rijstgerecht dat komt uit het noorden van Italië. De rijst wordt vaak eerst een paar minuten droog aangebakken en daarna in een bouillon gekookt. Tijdens het koken van de Risotto kunnen andere ingrediënten toegevoegd worden, zoals vis, vlees, kruiden, groente en eigenlijk altijd parmezaanse kaas. Het woord risotto komt van het Italiaanse ris dat 'rijst' betekent, met het achtervoegsel otto.