XXL flessen!
Welke wijn bij kreeft?

Welke wijn bij kreeft?

Een mooi stuk kreeft is niet iets wat je iedere dag eet. Dit schelpdier is heerlijk met kruidenboter in pasta of gewoon uit de schelp. Kreeft en wijn vormen samen een ideaal huwelijk. Zo past een fris maar ook ronde Chardonnay perfect bij een gekookte kreeft. Eigenlijk drink je nooit een rode wijn, rosé wijn of mousserende wijn bij kreeft, maar witte wijn. Om je een zo goed mogelijke wijn te kunnen aanbevelen is hieronder een top 5 wijnen voor bij kreeft gemaakt.

Top 5 wijnen bij kreeft

1

Nummer 1

Vaucoupin Chablis 1er Cru

Vaucoupin Chablis 1er Cru is een volle en rijke Chardonnay. Deze wereldberoemde wijn uit de Franse Bourgogne tovert een lach op een menig wijnliefhebber. De wijn heeft minerale toetsen en fraaie zuren en structuur. Deze wijn gaat hand in hand met schaal en schelpdieren, door zijn volle en rijke smaak.

Nummer 2

Le Préféré Chardonnay Reserve

Deze volle, maar boterzachte en elegante wijn komt uit het zuiden van Frankrijk. De Chardonnay is vol met tonen van tropisch fruit, rijpe ananas, witte perzik en heeft een subtiele toon vanille. Dit is de trots van de Pays d’Oc en wordt vaak geserveerd met witvlees, zoals kreeft.

Nummer 3

William's Creek Reserve Sémillon Chardonnay

Is een prachtige wijn uit Zuidoost-Australië. De ronde en soepele smaak komt van de mix van Chardonnay en Semilon. De wijn is een beetje afgekeken van hoe ze de Chardonnay maken in Nieuw-Zeeland. De wijn heeft tonen van perzik, meloen en banaan, waardoor de wijn een zacht en fruitig karakter krijgt. De kreeft en wijn gaan perfect samen door deze goede wijn.

4

Nummer 4

Francois Martenot Bourgogne Chardonnay

Deze excentrieke Chardonnay uit de Bourgogne heeft een volle, fruitige smaak met tonen van abrikoos en perzik. De lichte mineraligheid van de wijn zorgt ervoor dat hij hem echter mooi frisdroog houdt en je een frisse afdronk proeft. Dit is een houtgerijpte chardonnay dat proef je zeker ook terug in de smaak. De wijn kan je perfect combineren met kreeft.

5

Nummer 5

Jean Biecher Riesling

De Jean Biecher Riesling heeft tonen van citrus, grapefruit, perzik en peer. Deze zalige wijn uit de Elzas is gemaakt van de Riesling druif. Het smaakprofiel is fris en fruitig, wat ervoor zorgt dat hij goed samengaat met gegrilde kreeft die in gerechten verwerkt is. Denk bijvoorbeeld aan een pasta of een salade.

Wist je dat?

Kreeft is in het astrologische teken van mensen, geboren tussen 22 juni en 22 juli. Het was oorspronkelijk verbonden met het gelijknamige sterrenbeeld en is het vierde teken van de dierenriem. Kreeft bestrijkt de op de ecliptica afgemeten boog vanaf 90 graden tot 120 graden voorbij het lentepunt.