XXL Flessen!
The Glenlivet Whisky

the glenlivet

Glenlivet is een klassieke whisky afkomstig uit Schotland. De Glenlivet distilleerderij bestaat al sinds 1824 en is te vinden in Ballindalloch. Het staat bekend als de oudste distilleerderij van heel Schotland. De distilleerderij is alleen gesloten geweest tijdens de Tweede Wereldoorlog en is voor de rest altijd actief geweest. Bestel de lekkerste Glenlivet whisky nu voor de beste prijs bij Dirck3!

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. The Glenlivet Founder's Reserve Single Malt Whisky 70 cl
  Waardering:
  89%
  ELDERS Regular Price 37. 98 31. 99
 2. The Glenlivet Single Malt 15 Years Whisky 70 cl
  Waardering:
  90%
  ELDERS Regular Price 60. 99 49. 99
 3. The Glenlivet Captain's Reserve Single Malt Whisky 70 cl
  Waardering:
  83%
  ELDERS Regular Price 47. 49 39. 99
 4. The Glenlivet Founders Reserve 70 cl
  Waardering:
  80%
  ELDERS Regular Price 35. 99 31. 99
 5. The Glenlivet Caribbean Reserve 70 cl
  Waardering:
  90%
  ELDERS Regular Price 37. 99 29. 99
  Tijdelijk uitverkocht

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Glenlivet

Glenlivet is een klassieke whisky afkomstig uit Schotland. De Glenlivet distilleerderij bestaat al sinds 1824 en is te vinden in Ballindalloch. Het staat bekend als de oudste distilleerderij van heel Schotland. De distilleerderij is alleen gesloten geweest tijdens de Tweede Wereldoorlog en is voor de rest altijd actief geweest. Ondanks dat er altijd al single malt whisky werd geproduceerd werd dit pas echt een succes in de naoorlogse periode.

glenlivet

Geschiedenis Glenlivet

Het was Alexander Gordon, de vierde graaf van Gordon, die erg belangrijk was bij de opkomst van het whisky merk. Hij gaf lang geleden namelijk de eerste vergunning om legaal whisky te distilleren aan George Smith. Het was opmerkelijk gezien het feit dat de meeste whisky illegaal werd geproduceerd om belasting te ontduiken. Smith kreeg vanaf toen vele doodsbedreigingen aan zijn adres en Gordon besloot om Smith een pistool te geven om zichzelf te beschermen. Uiteindelijk stief Smith in 1871 op natuurlijke manier en droeg hij zijn bedrijf Glenlivet over aan zijn zoon.

glenlivet

Tegenwoordig

Tegenwoordig wordt Glenlivet whisky nog steeds in dezelfde distilleerderij gemaakt. Echter gebeurt dat nu onder toezicht van het drankenbedrijf Pernod Ricard. Zo wordt er jaarlijks maar liefst 5,9 miljoen liter geëxporteerd. Het grootste deel hiervan wordt gebruikt voor de Glenlivet whisky single malt. De rest van de whisky wordt gebruikt voor de blended whiskymerken van Pernod Ricard.

 

Glenlivet whisky productie

De productie van Glenlivet whisky vindt zoals gezegd nog steeds plaats in Schotland. De distilleerderij haalt zijn water uit de natuurlijke waterbron Josie’s Well. Deze bron is erg gunstig gelegen. De mout die gebruikt wordt is afkomstig van Crisp Malting in Portgordon. De distilleerderij heeft maar liefst 7 wash stills met ieder een inhoud van 15000 liter.

glenlivet whisky

Glenlivet single malt

Het whisky bedrijf is erg gestegen in populairiteit en dat is te merken. Zo heeft de smaak ’18 years’ 5 dubbele gouden medailles gewonnen bij de San Francisco World Spirits Competition tussen 2005 en 2012. Vandaag de dag mag Glenlivet single malt zichzelf s’ werelds op een na meest verkochte single malt noemen. Ook is het het meest succesvolle whisky bedrijf in de Verenigde Staten.

 

DE GOEDKOOPSTE WHISKY BIJ DIRCKIII

DirckIII heeft een ruim assortiment aan whisky. De goedkoopste whisky en andere diverse dranken koop je bij DirckIII! Wij hebben ook de lekkerste whisky cocktails voor je op een rijtje staan. Koken met whisky? Probeer onze zelfgemaakte whiskeysaus!

Neem ook een kijkje bij al onze andere sterke dranken met de laagste prijs. We zijn ten slotte de goedkoopste van Nederland!