XXL flessen!
Talisker Whisky

Talisker, made by the sea

Talisker, de single malt van de eerste distilleerderij op het eiland Skye! Bij Talisker wordt er al sinds 1830 aan de zee gedistilleerd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze maritieme omgeving wordt gebruikt op de uitstraling van deze ruige, stoere whisky’s. Bekijk hier onze scherpe Talisker whisky aanbiedingen en onze standaard lage prijzen!

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. Talisker Single Malt 10 Years Whisky 70 cl
  Waardering:
  85%
  ELDERS Regular Price 48. 99 43. 99
 2. Talisker Port Ruighe Single Malt Whisky 70 cl
  Waardering:
  90%
  ELDERS Regular Price 55. 99 42. 95
  Tijdelijk uitverkocht
 3. Talisker Skye Single Malt Whisky 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 39. 99 29. 99
  Tijdelijk uitverkocht

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Talisker Whisky

Talisker is een Schotse single malt whisky, die wordt geproduceerd op het eiland Skye. De productie vindt plaats bij de distilleerderij in Carbost. In 1830 waren het de gebroeders Hugh en Kenneth MacAskill die de distilleerderij oprichtten. De 2 mannen hadden rondom de distilleerderij veel land waar boeren werkzaam waren. Uiteindelijk besloten zij de boeren te vervangen met schapen, dat leverde meer geld op. Veel boeren konden een baan verkrijgen in de Talisker distilleerderij.

talisker whisky

Talisker Whisky Opkomst

De gebroeders kende geen groot succes met het produceren van Talisker whisky. Het was dan ook geen verrassing dat het bedrijf 20 jaar later in de handen van de bank viel. Het echte succes begon in 1880 toen Talisker werd overgenomen door Roderick Kemp en Alexander Allen. Door toentertijd veel geld te investeren kon de distilleerderij uitgebreid worden. Blenders begonnen steeds meer liefde te tonen voor de whisky. Zo werd het bedrijf in 1916 doorverkocht aan een groep blenders. Ondanks het stil leggen van productie voor 2 jaar door een brand in 1960, is het succes stabiel gebleven.

Productie van Talisker Whisky 

Bij de productie van Talisker wordt er gebruik gemaakt van vijf stills, wat vrij uniek is. Het is gebruikelijk om een even aantal ketels te hebben. De gebruikte gerst is gemiddeld geturfd. Door het minimale contact met het koper van de ketels ontstaan er tonen van zwavel. Dit kan een reden zijn voor de klassieke pepersmaak van de whisky. De whisky wordt gerijpt op oude wijn, Bourbon en Sherry vaten. Het water voor de productie komt van de heuvel Cnoc nan Speireag en is zeer turfhoudend. Het water stroomt van de heuvel direct langs de distilleerderij. Zowel de geur als de smaak kan men het best omschrijven als maritiem. De whisky wordt op 45,8% alc.vol. Gebotteld, in plaats van de gebruikelijke 40 of 43% alc.vol. Hierdoor blijven meer oorspronkelijke geuren en smaken behouden.

talisker

Talisker Single Malt Smaken

In de loop van de jaren zijn er meerdere Talisker single malt smaken op de markt gekomen. Wij hebben er 3 voor je op een rijtje gezet.

 • 10 years. De 10 years variant is stevig, heet en krachtig, met tonen van turfrook, kruiden en rode peper. Een heerlijke whisky voor de winterse dagen.

 • Talisker Skye. De Talisker Skye is een mooi alternatief voor degene die de 10-jaar oude variant wat te heftig vindt. Het karakter van de Skye is onmiskenbaar, maar het peperige, kruidige karakter is wat milder en er zijn tonen van citrusfruit, honing en een moutachtige zoetheid waar te nemen.

 • Talisker Port Ruighe. De Talisker Port Ruighe heeft een finish gehad op portvaten, waardoor er naast het bekende maritieme karakter, ook tonen van gekonfijt fruit, dadels en pure chocolade te proeven zijn. 

talisker single malt

DE GOEDKOOPSTE WHISKY BIJ DIRCK3

Dirck3 heeft een ruim assortiment aan whisky. De goedkoopste whisky en andere diverse dranken koop je bij Dirck3! Wij hebben ook de lekkerste whisky cocktails voor je op een rijtje staan. Koken met whisky? Probeer onze zelfgemaakte whiskeysaus!

Neem ook een kijkje bij al onze andere sterke dranken met de laagste prijs. We zijn ten slotte de goedkoopste van Nederland!