XXL flessen!
Marques de Murrieta

Marques de Murrieta

Marqués de Murrieta wordt gezien als dé klassieke grootheid in de Rioja. Dit Spaanse wijnbedrijf produceert uitsluitend hoge kwaliteit wijnen, waarbij men vasthoudt aan de traditionele wijze van wijn maken. Hiermee zijn de wijnen van Marqués de Murrieta wereldberoemd geworden. Als kers op de taart heeft dit wijnhuis zelfs de prijs gewonnen voor de beste wijn van de wereld in 2020!

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
  1. Marques de Murrieta Reserva 2018 75 cl
    Waardering:
    85%
    ELDERS Regular Price 19. 99 Special Price 18. 99

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

ontstaan marques de murrieta

Bodega (wijnhuis) Marqués de Murrieta werd in 1852 opgericht door Luciano Francisco Ramon de Murrieta en is daarmee het oudste wijnhuis in de Rioja. Luciano was zeer geïnteresseerd in wijn en studeerde oenologie in Bordeaux en nam vanuit daar de wijnproductietechnieken mee naar Rioja. Hij werd bekend doordat hij als eerste wijn uit Rioja naar het buitenland exporteerde. Hierdoor werd de basis gelegd voor de beroemde Bodega, Marqués de Murrieta. In 1871 bouwde Luciano “Castillo Ygay” op Finca Ygay bij Logrono, tussen de wijngaarden. Luciano liet na zijn dood in 1911 het domein na aan zijn neef, alleen had hij maar weinig met de bodega. Door het slechte beheer van hem en het gebrek aan geld ging de bodega snel achteruit.

In 1983 kwam het domein in handen van de graaf van Creixel, Vicente Cebrián Sagarriga, waarna de bodega weer in ere werd hersteld. Alleen kwam hij in 1996 plots te overlijden en hebben zijn kinderen, onder leiding van Vincente Jr., het roer overgenomen. Hij zette de passie en het perfectionisme van zijn vader in de bodega voort.

Vincente is geboren in 1970 en heeft zijn jeugd afwisselend door gebracht in Madrid en Galicia. In de zomers bracht hij vooral veel tijd door in Galicia in Pazo Barrantes, op het wijngoed dat sinds de 16e eeuw eigendom is van zijn familie. Zijn Doordat Vincente hier zo’n goede tijd heeft doorgebracht, heeft deze plek een bijzonder plekje in zijn hart gekregen.

Nadat Vicente zijn universitaire opleiding in Madrid heeft afgerond, gaat hij zich volledig richten op heet bedrijf van zijn vader. Samen met zijn zus Cristina moderniseert hij op revolutionaire wijze de bodega en produceert hij wijnen die behoren tot ‘s werelds beste. Tot op heden is de familie Cebrián Sagarriga eigenaar van twee wijnhuizen namelijk; de Marcués de Murrieta en Pazo de Barrantes.

de wijngaarden van marques de murrieta

Het hoofkwartier van Marqués de Murrieta heet Castillo Ygay en heeft recent een flinke rennovatie ondergaan.

Castillo Ygay

Alle wijngaarden van Marqués de Murrieta hebben bij elkaar een grootte van ongeveer 300 hectare en liggen bij de bodega (wijnhuis). Het bijzondere aan deze wijngaarde is, is dat er flinke hoogteverschillen zijn. De hoogte van de wijngaarde varieert namelijk tussen de 300 en 500 meter. Deze verschillen in bodemgesteldheid geeft Murrieta de mogelijkheid om verschillende wijnsoorten te produceren.  Door de relatief koele ligging is dit gebied ideaal voor de productie van de meest verfijnde wijnen.

Wijngaarden Marqués de Murrieta

wijnmeesteres

Sinds 1995 is de Argentijnse oenoloog Maria Vargas verantwoordelijke voor de wijnen van het wijnhuis. Een bekende uitspraak die zij deed over wijnen was dat eikenhout in een wijn als parfum is bij een vrouw, het mag nooit overheersen. Zij maakt namelijk op geraffineerde wijze gebruik van verschillende Amerikaanse eiken in de wijnen van Marqués de Murrieta.

de wijnen van marques de murrieta

De wijnen van Marqués de Murrieta zijn een echte beleving voor de liefhebber, maar ook voor de doorsnee drinker een goede wijn. Daarnaast zijn de wijnen zeer geschikt als kado en naast maaltijden te complimenteren.

DirckIII biedt de wijnen van Marqués de Murrieta aan voor de laagste prijs van de Benelux! Bestel Marqués de Murrieta wijn exclusief online bij DirckIII!