XXL Flessen!
Rioja Wijn

rioja wijn

Rioja is de bekendste wijnstreek van Spanje. En dat is ook voor een reden, er komen namelijk prachtige wijnen uit dit gebied. Op deze pagina vind je beste Rioja wijnen voor een eerlijke prijs.

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Marqués de Caceres Crianza 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Normale prijs 10. 95 8. 99
 2. Marqués de Caceres Reserva 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Normale prijs 19. 99 15. 99
 3. Dominio de Heredia Tempranillo 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Normale prijs 7. 99 6. 49

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

kenmerken van rioja

Rioja is de bekendste wijnstreek van Spanje. De streek ligt in het Noordoosten het is ongeveer 62.000 hectare. De wijnen die uit dit gebied komen zijn 90% rode wijnen en 10% rosé en witte wijnen. Rode wijnen uit de Rioja zijn dus een stuk populairder dan de witte wijnen. Er groeien dus wel zowel blauwe druiven als witte druiven in de rioja. Wat dit gebied ideaal maakt voor wijnbouw, is:

-     De hoogte, waardoor het wat koeler is

-     De trechtervorm van de Ebrovallei

-     De klei en kalkbodem

Het Rioja gebied is de plek voor de Tempranillo druif. Deze druif wordt hier het meest verbouwd met daarna de Garnacha blanca druif. Een typische Rioja blend wordt aangevuld met de Graciano en Mazuelo.

rijping

De wijnen uit dit gebied hebben een uitgesproken karakter. Dit karakter komt door het gebied, de druif maar ook de traditie van rijping die ze hier hand teren. Zo is het gebruikelijk om aan te geven hoe lang de wijn gerijpt is op de fles.

-     Crianza staat voor een jaar rijping op eikenhouten vaten

-     Reserva voor minstens 1 jaar rijping

-     Gran Reserva voor 24 maanden / twee jaar

-     Bodega voor 3 jaar

De Bodega wordt beschouwd als een zeer goed jaar.

de drie districten

Het Roja gebied is verdeeld in drie districten. Het koele Rioja Alavesa, het warme Rioja Alta en het nog wat warmere Rioja Baja. De wijnen uit de Alavesa en Alta zijn door het warmere klimaat elegant en subtiel van smaak, terwijl de Baja wat voller en ronder is.

Wil jij online wijn bestellen voor een eerlijke prijs? Dan zit jij hier bij Dirckiii helemaal goed. Goede wijn hoeft namelijk niet duur te zijn. Koop op deze pagina de beste wijnen voor de beste prijs!