XXL flessen!
Lagavulin Whisky

Lagavulin whisky

Bekijk hier onze scherpe Lagavulin whisky aanbiedingen en onze standaard lage prijzen!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Lagavulin

Lagavulin whisky is een klassieke single malt whisky afkomstig uit de Islay regio in Schotland. De distilleerderij bevindt zich samen met Ardberg en Laphroaig aan de Lagavulin Bay. Lagavulin betekent in het Engels ‘Hollow by the mill’. Hiermee wordt bedoeld dat alles rustig zijn gang gaat. Het is een verwijzing naar de rijping van de whisky, het kost veel tijd maar is het zeker waard. De locatie in Schotland was specifiek gekozen voor de ideale turfgronden. Tegenwoordig is de distilleerderij een van de meest geliefde ter wereld.

Lagavulin

Ontstaan Lagavulin whisky

Het was John Johnston die in 1816 officieel en legaal de distilleerderij opende van Lagavulin whisky. Johnston produceerde hiervoor ook al whisky en was een van de vele illegale distilleerderijen. Maar Johnston is niet de eigenaar die het meest opvalt bij het whisky merk. Peter Mackie had ook erg belangrijke aandelen binnen het bedrijf. Zo lanceerde hij in 1890 White Horse Blend. Tegenwoordig is deze blend nog steeds erg belangrijk voor Lagavulin.

 

Het was echter niet de enige reden dat Mackie zo bekend was. Lagavulin had namelijk een bekende buurman naast de distilleerderij: Laphroaig. Waar de twee bedrijven het eerst nog goed met elkaar konden vinden begon het te botsen. Lagavulin diende lang als distributeur van Laphroaig en verdiende hier veel geld mee. Daarom besloot Laphroaig de handel niet meer uit handen te geven. Dit was een tegenslag voor Mackie die vervolgens besloot de ‘Malt Mill Distillery’ te bouwen. Dit was een exacte replica van Laphroaig.

 

Het idee was om de whisky exact na te maken en te verkopen om de buren dwars te zitten. Aan het begin draaide de Malt Mill nog redelijk mee maar uiteindelijk bleek dit toch niet zo winstgevend. Toen er in 1962 een grote verbouwing plaatsvond bij Lagavulin whisky verdween de Malt Mill Distillery. In de jaren hierna steeg het succes van de whisky.

lagavulin whisky

Lagavulin 8 years

Bij DirckIII hebben we de Lagavulin 8 years whisky. Dit is een unieke single malt Scotch whisky. Deze variant is namelijk uitgebracht vanwege het 200-jarig bestaan van de distilleerderij. De whisky bevat rokerige en kruidige smaken en aroma’s. Zo herken je zwarte peper, tabak en fruit smaken zoals perzik en citrus. Je kunt de Lagavulin 8 years puur drinken maar is ook lekker met een slokje water erbij.

 

DE GOEDKOOPSTE WHISKY BIJ DIRCKIII

DirckIII heeft een ruim assortiment aan whisky. De goedkoopste whisky en andere diverse dranken koop je bij DirckIII! Wij hebben ook de lekkerste whisky cocktails voor je op een rijtje staan. Koken met whisky? Probeer onze zelfgemaakte whiskeysaus!

Neem ook een kijkje bij al onze andere sterke dranken met de laagste prijs. We zijn ten slotte de goedkoopste van Nederland!