XXL flessen!
garnacha tinta

garnacha tinta

De Garnacja Tinta druif komt uit Spanje en hij heeft zijn eigen karakter. De Spaanse druif heeft een hoge opbrengst en ook een hoog suikergehalte. Dit geeft de wijn stevigheid. Deze sublieme wijn bestel je hier bij dirckiii voor een eerlijke prijs!

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
  1. Marqués de Caceres Crianza 75 cl
    Waardering:
    100%
    ELDERS Regular Price 11. 99 8. 99

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

kenmerken garnacha tinta druif

De Garnacja Tinta druif komt uit Spanje en hij heeft zijn eigen karakter. De Spaanse druif geeft een grote opbrengst en heeft een hoog suikergehalte. Dit geeft de wijn stevigheid en zorgt ervoor dat de wijnen een hoog alcoholpercentage hebben. De Granacha druif is de meest aangeplante blauwe druif in Spanje, samen met de Tempranillo.

Wijnen van de Granacha Tinta druif hebben vaak weinig kleur en weinig tannines. Hierdoor wordt deze druif vooral gebruikt voor rosé wijnen.

Echter wordt er ook rode wijn van deze druif gemaakt. Dit gebeurt vooral op arme gronden met oude wijnstokken. Deze geconcentreerde rode wijnen worden door kenners vaak als toppers genoemd. De Garnacha Tinta is een van de belangrijkste druiven in de Rioja, Navarra, Emporda en Madrid.

de smaak van garnacha tinta

De Garnacha Tinta druif wordt vaak fruitig gevonden met een bescheiden tannine gehalte en een laag zuurgehalte. De aroma’s kunnen van deze wijn erg uiteen lopen. Zo proef je in sommige wijnen rood fruit (aardbeien, frambozen, bessen) , zwart fruit (bramen, blauwe bessen, casis), gedroogd fruit (abrikoos, rozijn), specerijen, kruiden, koffie en cacao. Zoals je ziet is het een hele brede lijst, waardoor het moeilijk is om de wijn een goed te beschrijven.

De wijn loop zo uiteen, doordat er veel verschillende ondergronden en klimaten zijn waar deze druif kan groeien, waardoor de wijn een andere smaak krijgt. De druif groeit in Frankrijk, Chili, Argentinië en Californië.

wijn en spijs

De rode wijn van de Garnacha Tinta druif is vaak een stevige wijn, waardoor hij goed te combineren is met pittige vleesgerechten, geroosterd vlees (bbq) en worst. De rosé wijnen van de Garnacha Tinta druif kan je echter beter combineren met een kaasplankje. Denk hierbij aan een mooie brie of een oude harde kaas.