XXL flessen!
Chablis wijn

chablis wijn

Chablis-wijnen worden over de hele wereld gewaardeerd. Bovendien worden ze beschouwd als een van de beste witte wijnen ter wereld. Bestel dus nu jouw fles Chablis wijn bij Dirck3 of kom langs in een van onze slijterijen!

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
  1. Bernard Michaut Chablis 1er Cru 75 cl
    % of 100
    ELDERS Regular Price 27. 99 26. 99
  2. Chablis Le Lion 75 cl
    % of 100
    ELDERS Regular Price 15. 99 14. 99

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De Chablis wijn uit de Bourgogne

Chablis is een beroemde witte wijn die wordt geproduceerd in de Bourgogne

Chablis wijn

De Bourgogne is een regio in het oosten van Frankrijk. Chablis-wijnen staan bekend om hun frisse zuurgraad en karaktervolle smaakprofiel. Deze kenmerken komen tot stand door de unieke ligging van de regio en de specifieke productie methode.

De Chablis-streek is gelegen in het noorden van de Bourgogne. In de buurt van het 

stadje Chablis. Het koele klimaat is continentaal, met koude winters en hete zomers. De wijngaarden van Chablis liggen op terrassen die uitkijken over de meest noordelijke rivier de Serein.

De bodem in petit Chablis is bijzonder en bestaat uit kalksteen en klei, bedekt met fossiele oesterschelpen. Deze karaktervolle bodem, samen met de weer omstandigheden, zorgt voor de kenmerkende smaakprofielen van Chablis-wijnen.

Chablis en de Chardonnay druif

De belangrijkste druiven in Chablis zijn de Chardonnay druiven. Deze druiven worden gebruikt om de Chablis Grand Cru- en Chablis Premier Cru wijnente maken. Grand Cru-wijnen worden geproduceerd uit de beste wijngaarden van de regio. Deze bepalen slechts 2% van de totale Chablis-productie.

Doorgaans zijn de meeste Chablis Frankrijk wijnen gemaakt van Chardonnay. De Chardonnay druif zorgt, mede door het warme klimaat, voor een zachte smaak.

De Chablis Premier Cru-wijnen vertegenwoordigen ongeveer 15% van de totale productie. Ze worden geproduceerd uit de wijngaarden op een na beste kwaliteit. De Chablis Village-wijnen worden geproduceerd uit de resterende wijngaarden van de regio.

Chablis zijn over het algemeen lichter van kleur dan andere droge witte wijn, met een bleekgele tint. De geur van Chablis-wijnen is over het algemeen citrus achtig. Daarbij heeft de wijn tonen van limoen, grapefruit en groene appel.

De smaak is droog en fris, met een uitgesproken zuurgraad en een minerale afdronk. Dit komt door de combinatie van de druivensoort, het klimaat en de bodem van de regio.

Chablis-wijnen zijn over het algemeen droge wijnen die perfect passen bij zeevruchten en visgerechten. Ze zijn ook uitstekend te combineren met kaas, vooral zachte kazen zoals brie en camembert. Chablis-wijnen worden vaak geserveerd op een temperatuur van 8-12 graden Celsius.

Premier Cru-wijnen zijn ook van hoge kwaliteit en bieden een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Deze wijnen hebben vaak een iets zachtere textuur dan de Grand Cru-wijnen. Toch hebben ze nog steeds een uitgesproken zuurgraad en minerale tonen.

Bestel nu jouw Chablis wijn bij Dirck3!

Chablis-wijnen worden over de hele wereld gewaardeerd. Bovendien worden ze beschouwd als een van de beste witte wijnen ter wereld.

De wijnen hebben talloze prijzen gewonnen. Daarbij zijn ze populair bij zowel wijnexperts als wijnliefhebbers. Dit vanwege hun unieke smaakprofielen en omdat ze goed te combineren zijn met voedsel. Vooral de Grands Crus!

Bestel dus nu jouw fles Chablis wijn bij Dirck3! Benieuwd naar de andere wijnen die Dirck3 in het assortiment heeft? Neem een kijkje op onze wijnpagina of kijk per land wat voor moois Dirck3 te bieden heeft: