XXL flessen!
Negroamaro Wijn

negroamaro wijn

Deze prachtige Italiaanse diep donkere druif heeft perfecte zuren voor een smaakvolle rosé.  Ook kan je heerlijke sappige rode wijnen maken van de Negroamaro druif. Op deze pagina vind je al deze lekkere wijnen voor een eerlijke prijs!

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
  1. Pietre del Sole Negroamaro 75 cl
    % of 100
    ELDERS Regular Price 6. 99 6. 49
  2. Massone Appassimento 75 cl
    Waardering:
    80%
    ELDERS Regular Price 8. 99 6. 99

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

kenmerken negroamaro

De Negroamaro druif komt vooral voor in het Italiaanse gebied Puglia. De vertaling blauwe druif is ‘donkere bittere’ en daar is ook een reden voor: de wijnen die van de Negroamaro druif gemaakt worden, hebben een diepe, donkere kleur en de afdronk heeft een bittere smaak. Vaak wordt deze druif gemengd met de sangiovese en de primitivo druif. De wijn is een zeer typische zuid Italiaanse wijn die al tweemaal winnaar is geworden.

De druif groeit het liefst in een warm klimaat en dan op een bodem van kalk of van klei. De druiven zijn goed beschermd voor de hitte door hun dikke donkerpaarse schil. Dankzij de zeewind en de hitte krijgt de wijn perfecte zuren. Het bijzondere van deze druif is dat hij terwijl hij in warme klimaten groeit, zijn zuren niet verliest. Ook rijpt de wijn gemiddeld tot lang. De wijn heeft een gemiddelde tot lange rijpingstijd.

de smaak van negroamaro

Van de Negroamaro druif worden sappige en frisse rosé wijnen en rode wijnen gemaakt. De rode wijnen van deze druif zijn vaak krachtig, fris, elegant, evenwichtig en ze hebben een zacht tanninegehalte. De kleur van deze rode wijn lijkt op robijnen.

Je proeft een zacht kruidig en zwoele smaak met fruit in het aroma. Sommige Negroamaro wijnen hebben een ronde en droge smaak, met tonen van koffie, specerijen, gedroogde pruimen en tabak.

De rosé wijnen hebben ook een fris en fruitige smaak met tonen van rood fruit, zoals aardbeien, bramen en kersen. De kleur is intens, fonkelend, oudroze tot koraalrood.

wijn en spijs

Bij de rode wijn van deze druif is het lekker om gerechten uit de Italiaanse keuken te eten, zoals pasta’s, maar ook stoofvlees en wildgerechten. De wat frissere en zoetere rosé past beter bij wat lichtere gerechten, zoals een salade.

Ben jij ook geïnteresseerd wat andere lekkere wijn en spijs combinaties zijn? Ga dan hier naartoe om naar onze die hierover gaat!

serveertemperatuur negroamaro

De rode wijn van deze druif drink je het liefst net onder kamertemperatuur op ongeveer 17 graden. De rosé wijn drink je wat koeler, namelijk tussen de 8 en 10 graden.

Heb jij na dit gelezen te hebben in een heerlijke Negroamaro? Dat begrijp ik helemaal! Klik hier om naar onze pagina te gaan waar je keuze hebt uit de lekkerste Sangiovese wijnen voor een eerlijke prijs! Voor 17:00 uur besteld is morgen in huis!