XXL flessen!
Welke wijn bij zuurkool?

Welke wijn bij zuurkool?

De intense smaak van zuurkool. Je houdt ervan of je houdt er niet van, maar het blijft een typische Nederlandse stampot. Nu is de vraag welke wijn je het best bij deze typerende kool kan drinken. Eigenlijk is dit altijd een halfzoete/fruitige witte wijn en nooit rosé of rode wijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een riesling of een piont grigio. Als je iets anders wilt zal ik een Chenin Blanc aanraden, dit is een witte wijn met een licht zuurtje en een sappige afdronk. Voor nog betere hulp voor het vinden van de juiste fles wijn, staat hieronder een top 5 wijnen voor bij zuurkool.

Top 5 wijnen bij zuurkool

1

Nummer 1

Jean Biecher Riesling

Dit is een fris en fruitige witte wijn die iets frisser smaakt dan de Pinot Gris. De Jean Biecher Riesling heeft tonen van Citrus, grapefruit, perzik en peer. De zure smaak van zuurkool gaat goed samen met deze fris en fruitige smaak.

Nummer 2

Abtei Himmerod Riesling

Een andere mooie rieslingwijn die goed bij zuurkool past is deze Abtei Himmerod. Deze wijn wordt verbouwd in de streek Mosel in Duitsland. Ook deze heeft mooie fruitige tonen van Citrus en een veel mineralen. Het aroma van Citrus gaat erg goed samen met de smaak van zuurkool.

3

Nummer 3

Swartland Chenin Blanc

Deze wijn is gemaakt van de Chenin Blanc druif, waarover hierboven ook al geschreven is. Ben je minder fan van een Rieslingwijn, dan is deze wijn voor jou! De wijn heeft verfrissende tonen van tropische fruit, Citrus en lichte specerijen. Het is een hele toegankelijke wijn die perfect match is bij zuurkool!

Nummer 4

I Castelli Pinot Grigio

Deze soepele, fris en fruitige Italiaanse top wijn komt uit het wijnhuis I Castelli Romeo & Giulietta. Deze Italiaanse wijn heeft een aromatisch karakter, met tonen van passievrucht, peer en bloemen. Door zijn fris, fruitige en aromatische karakter past deze wijn erg goed bij de zure smaak van zuurkool.

5

Nummer 5

Jean Biecher Pinot Gris

Deze Fris en Fruitige witte wijn gaat hand in hand met een stevig zuurkool gerecht. Denk hierbij aan een stamppot met aardappel. De wijn proeft aromatisch en heeft tonen van tropisch fruit en gember. De smaak van de zuurkool gaan heel goed samen bij deze wijn.

Wist je dat?

Zuurkool is gesneden wittekool, die door de inwerking van diverse melkzuurbacteriën is geconserveerd. Zuurkool smaakt hierdoor zuur. In Vlaanderen wordt veel choucroute gezegd, naar de Franse verbastering van het originele Middelhoogduitse sūrkrūt. De moderne Duitse vorm is Sauerkraut.