XXL flessen!
Welke wijn bij zalm?

Welke wijn bij zalm?

Een heerlijke gerookte, vette, gebakken, van de BBQ, of uit de oven bereide zalm. Met zalm kan je alle kanten op en je kan er waarschijnlijk nooit genoeg van krijgen. Deze prachtige vis heb je vast wel eens een keer gegeten en dan weet je dat een goed glas wijn er heel goed mee samen gaat. Bij zalm drink je een witte wijn en vaak dan een chardonnay, pinot noir, pinot gris of sauvignon blanc. Rode wijn, Rosé wijn en mousserende wijn passen minder goed bij zalm. Alleen nu is de vraag welke wijn het best bij zalm past? Hiervoor is er een top 5 wijnen gemaakt die jou helpen te kiezen.

Top 5 wijnen bij zalm

1

Nummer 1

Le Préféré Chardonnay Reserve

Deze boterzachte Chardonnay komt uit het zuiden van Frankrijk. De wijn heeft tonen van ananas, witte perzik en subtiel van vanille. De ziltige smaken van de zalm gaan goed bij wijn zoals deze. Deze volle wijn past door zijn rijke smaak perfect bij gegrilde zalm!

Nummer 2

Stellenbosch Signature Chardonnay

Het kenmerk van deze wijn is de manier waarop deze gemaakt wordt. De wijngaarden zijn allemaal naar het oosten gericht, waardoor de Bottelary Hill de druiven schaduw biedt. Deze schaduw zorgt ervoor dat de druiven langer rijpen en de smaak van de wijn rijker en fruitiger wordt. Zalm gaat heel goed samen bij de volle smaak van deze wijn.

Nummer 3

Bernardus Chardonnay

Deze voordelige top wijn komt uit Californië. Het is een 100% Chardonnay wijn die goed vol is en tonen heeft van passievrucht, limoen en heerlijk botertje. Deze wijn past erg goed bij een visgerecht zoals gegrilde zalm, rauwe zalm of gerookte zalm!

4

Nummer 4

Francois Martenot Bourgogne Chardonnay

Deze volle witte wijn is afkomstig uit het zuiden van de Côte d’Or in de Bourgogne. De wijn heeft een volle en fruitige smaak, met tonen van abrikoos en perzik. De lichte mineraligheid houdt de wijn echter mooi droog en fris. Dit is de juiste wijn voor bij gebakken zalm of zalm uit de oven.

Nummer 5

Onverwacht Chardonnay-Viognier

Misschien heeft de wijn wel onverwacht in zijn titel, maar dat deze wijn in dit lijstje staat is niet zo onverwacht. Deze wijn wordt al gemaakt sinds 1790 en nu generaties later worden behoord deze wijn nog steeds tot een van de beste. Deze witte rakker heeft een frisse zuren met veel tropisch fruit. Door zijn frisheid past deze wijn erg goed bij de smaak van de zalm die een stevige structuur heeft of een romige saus.

Tip!

Er zijn verschillende bereidingswijze voor zalm. Hierbij hoort dan ook een andere wijn. Gerookte zalm is heerlijk voor op een sandwich, bij asperges in een pasta en nog veel meer lekkere gerechten. Als je vindt dat je gerecht wel een frisse toets kan gebruiken, kan je het best een frisse en lichte wijn hierbij combineren. De wijn werkt in dit geval als een citroentje voor bij de gerookte zalm. Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken is er een top 5 wijnen voor bij gerookte zalm gemaakt.