XXL flessen!
Welke wijn bij vis?

Welke wijn bij vis?

Wat is er op zijn tijd nou lekkerder dan een mooi stuk vis? Precies helemaal niks…. nou misschien een goede fles wijn dan. Alleen nu is de vraag welke wijn je moet drinken bij een vis. Er wordt eigenlijk alleen witte wijn bij vis geschonken. Rode wijn heel soms, mousserende wijn alleen op feestelijke momenten en een droge rosé zal er ook nog wel goed bijpassen. Om u op de vraag zo goed mogelijk te helpen is er een top 5 wijnen voor bij vis gemaakt. Lees hieronder verder.

Top 5 wijnen bij vis

1

Nummer 1

Mount Olympus Sauvignon Blanc

Deze super wijn helemaal vanuit Nieuw-Zeeland past perfect bij visgerechten. De Sauvignon Blanc druif geeft een heldere en verfrissende smaak aan de wijn. De smaak van de vis gaat hierbij heel goed samen bij deze frisse witte wijn. Ook proef je in de wijn aroma’s van grapefruit, kruisbes en citrus. Ben jij van plan om een mooi stuk vis te maken uit de oven of in een pasta, dan is deze wijn voor jou perfect!

2

Nummer 2

Ojos del Guadiana Verdejo

Dit is een fris en fruitige wijn uit La Mancha in Spanje. Je proeft veel verse exotische vruchten, zoals ananas en meloen. In de afdronk proef je juist een hint van groene kruiden. Deze mooie fles wijn gaat heel goed samen met een vis uit de oven door zijn licht en frisse smaak. Denk hierbij aan een stuk zalm met tijm en citroen of een zeebaars die goed gepeperd is. Ook schaal of schelpdieren kan je goed combineren met deze wijn.

Nummer 3

Pouilly Fume Domaine de la Loge

Een Sauvignon uit de Loire is altijd een veilige keus. De mooie mineraalrijke structuur en de frisheid in de mond met aroma’s van wit fruit gaan goed samen met de vissige smaak. De wijn is aromatisch en frisdroog. Probeer deze wijn zeker eens bij een rijk visgerecht!

Nummer 4

Masso Antico Fiano

In de streek Salento in Italië fris en fruitige witte wijn gemaakt van de Fiano druif. De druif zorgt ervoor dat de wijn een frisse smaak krijgt met aroma’s van amandelen, tropische vruchten en citrus. De wijn wordt gemaakt van gedroogde druiven, waardoor de smaak geconcentreerd is. De wijn heeft maar liefst een alcoholpercentage van 13,5% en de wijn heeft een hint van zoet in de afdronk. Wijn zoals deze gaan goed samen met een vette vis. Voor magere vissen kan je beter een lichtere wijn nemen zoals een Grüner Veltliner.

Nummer 5

Le Cerf Sauvignon Touraine

Deze fris en fruitige Sauvignon Blanc is afkomstig uit de Loir in Frankrijk. In deze streek is deze top wijn met zilver bekroond en dat is zeker ook terecht. De buxus spat uit het glas en je proeft een heerlijke grassigheid, sappig vers fruit en zeer aangename zuren. Deze fles is een traktatie voor iedere wijnliefhebber.

Wist je dat?

Bij Dirckiii.nl koop je de lekkerste wijnen voor een eerlijke prijs. Zo hebben wij prachtige rosé's, feestelijke mousserende wijnen en heerlijke rode wijnen. Kijk hier ons aanbod en scoor de beste aanbiedingen!