XXL flessen!
Welke wijn bij oesters?

Welke wijn bij oesters?

Bij oesters drink je witte wijn. De droge en frisse smaak van witte wijn past namelijk het best bij witte wijn. Ook kan je er een mousserende wijn of rosé bij drinken op een feestelijke gelegenheid. Rode wijn wordt eigenlijk nooit gedronken bij oesters. Oesters hebben een delicate smaak en deze smaak moet dus ook terugkomen in de wijn. De ziltige smaak van oesters gaan ook goed samen met een wijn met veel mineralen. Zodat jij de beste wijn kan kiezen is er een top 5 wijnen bij oesters gemaakt hieronder.

Top 5 wijnen bij oesters

1

Nummer 1

Chablis Le Lion

Deze loepzuivere Chablis komt uit de Bourgogne. Deze Chablis heeft alles in zich wat je van een Chablis kan verwachten. Hij is lekker droog met tonen van Citrus, geel fruit en een kenmerkende minerale toets. Deze minerale toets zorgt ervoor dat hij perfect samengaat bij oesters.

Nummer 2

Trésor de Loire Sauvignon Blanc

Trésor de Loire Sauvignon Blanc is een frisse witte wijn afkomstig uit de Loire vallei in Noordwest Frankrijk. De smaak va de wijn is zuiver en droog met tonen van citrus en peer. De frisse smaak van deze witte wijn vult oesters perfect aan.

Nummer 3

Abtei Himmerod Riesling

Al sinds 1134 wordt deze heerlijke wijn gemaakt in West-Duitsland. De wijnbouw is al lange tijd hier de belangrijkste bezigheid geweest van monniken. Momenteel werken er nog 10 monniken. In de geur herken je limoen, citroen en mandarijn. In de smaak proef je grapefruit, groene appel en frisse mineralen. Of te wel een perfecte wijn voor bij een Zeeuwse platte.

Nummer 4

Menetou-Salon Paul Buisse

Deze loepzuivere topwijn komt uit e Franse Loire vallei. Deze Menetou Salon laat niets aan zijn verbeelding over, direct bij het openen van de fles word je bevangen door de geur van vers gemaaid gras, Citrus en een vleugje perzik. De afdronk staat garant voor een glimlach op het gezicht van een menig wijnliefhebber, want die proeft fris, zacht kruidig en met een lichte minerale ondertoon. Deze droge witte wijn past erg goed bij rauwe oesters.

Nummer 5

Villa Doral Prosecco

De Villa Doral Prosecco is een luxe en lekkere prosecco om te drinken bij je oesters. De Villa Doral Prosecco wordt vaak genoemd als mooie prosecco van Italië. De wijn is vol van smaak en is indrukwekkend fris met tonen van kruisbes, gemaaid gras, groene appel en citrus. De afdronk is fenomenaal, de strakke droge tonen worden afgewisseld met een minerale sappigheid die ervoor zorgt dat de prosecco perfect bij oesters past!

Wist je dat?

Rondom de hele Oosterschelde zijn mosselen, oesters en kreukels te vinden op en tussen de stenen in de getijdenzone langs de voet van de dijk. Rapen kun je twee uur voor en twee uur na laag water. Bij hoog water zijn de schelpdieren onder water en niet meer te vinden. Een indicatie van het getij kan je vinden via de getijdentool. Wil je meer tips over welke wijn bij welk gerecht? Klik dan hier om naar onze pagina te gaan.