XXL flessen!
Welke wijn bij kaasfondue?

Welke wijn bij kaasfondue?

Het is geen geheim dat kaas en wijn een gouden combinatie is. Een lekker kaasplankje met brie, Camembert, Roquefort, noem het maar op. De zout en vetheid van de kaas met een mooie elegante wijn ernaast is iets wat je elke avond wel kan wensen. Alleen nu is het de vraag welke wijn je gaat drinken bij een heerlijke Zwitserse kaasfondue. Eigenlijk drink je altijd witte wijn en geen rode wijn, rosé of mousserende wijn bij kaasfondue. Maar om je op de vraag vraag: “welke wijn drink je bij kaasfondue” zo goed mogelijk antwoord te geven is er een top 5 wijnen voor bij kaasfondue gemaakt.

Top 5 wijnen bij kaasfondue

1

Nummer 1

Gruner Veltliner

Deze fris & fruitige wijn is het trots van Oostenrijk. Door het koele klimaat doen de druiven er langer over om te rijpen, waardoor ze extra veel smaak krijgen. Er ontstaan tonen van Citrus, perzik en een licht pepertje. De droge en aangenaam zachte afdronk van de Grüner Veltliner gaat perfect samen met de smaak van gesmolten kaas!

Nummer 2

Le Cerf Sauvignon Touraine

De Touraine Sauvignon Blanc is in zijn eigen streek tot zilver bekroond wat zeer terecht is. Het is een feestje om deze wijn te mogen drinken bij een kaasfondue. De buxus spat uit het glas, je proeft een heerlijk frisse grassigheid, hij is sappig van vers fruit en de zuren zijn zeer aangenaam.

Nummer 3

Domaine Patrice Moreux Pouilly-Fumé

Deze topwijn gaat hand in hand met kaasfondue. Door de mooie structuur met mineralen en frisheid, in de mond met aroma’s van wit fruit. Deze frisse witte wijn, Pouilly Fumé Sauvignon Blanc komt uit de wijngaarden rond de Loire en wordt gezien als een topper voor bij kaasfondue.

Nummer 4

Mount Olympus Sauvignon Blanc

Deze wijn heeft maar liefst 93 van de 100 punten gehaald in de Wine Orbit en komt uit Malborough in Nieuw-Zeeland. Om de maximale frisheid en kwaliteit van de druiven te behouden, worden de druiven s’nachts geoogst. Zo proef je in de wijn witte nectarine, passievrucht, grapefruit en limoen. De knipverse afdronk en de heerlijks frisse smaak zorgen ervoor dat de wijn perfect combineert met een Zwitserse kaasfondue.

Nummer 5

Chablis Le Lion

De loepzuivere Chablis komt uit het gelijknamige gebied uit de Bourgogne. Deze Chablis heeft alle tonen en smaken die je wilt van een Chablis. Het is een droge witte wijn met tonen van geel fruit, citrus en heeft aparte minerale tonen. De afdronk is lang en lekker fris. Het is al met al een heerlijke wijn combinatie bij een gesmolten kaas.

Tip!

Zorg naast dat de wijn erg goed is ook de kaasfondue goed is. Gebruik emmentaler, goudse- of boerenkaas en zorg ervoor dat je alleen geraspte kaas gebruikt. Doe eerst alle kaas in de pan, doe hier een of twee teentjes knoflook in en giet dan beetje bij beetje de wijn erbij. Het is belangrijk dat je het vuur niet al te hoog zit, zodat de bodem niet aankoekt. Het is ook erg lekker om op het laatste moment een scheutje citroensap toe te voegen, zodat je ook een klein zuurtje in de kaasfondue proeft, die je later ook weer in de wijn kan proeven.