XXL flessen!
Welke wijn bij hertenbiefstuk?

Welke wijn bij hertenbiefstuk?

Een goed stuk hertenbiefstuk smelt zowat op je tong. Dit prachtige stuk vlees is perfect voor het najaar, wanneer het weer wat kouder begint te worden. Maar nu is de vraag welke wijn je bij hertenbiefstuk moet drinken. Eigenlijk zijn dit nooit witte wijnen, maar rode wijnen. Maar om deze vraag nog beter te beantwoorden is er voor jou hieronder een top 5 wijnen gemaakt.

Top 5 wijnen bij hertenbiefstuk

1

Nummer 1

Ojos del Guadiana Tempranillo Reserva

Deze Tempranillo komt ui een van de bekendste wijnstreken van Spanje, namelijk La Mancha. De wijn is gemaakt van 100% Tempranillo en rijpt gedurende 12 maanden op eikenhouten vaten. De smaak is zacht in de afdronk en je herkend smaken en geuren van vanille. De zachtheid van deze wijn gaat perfect samen met hertenbiefstuk. Hierdoor is hete de beste wijn om te combineren met hertenbiefstuk.

Nummer 2

Neirano Barolo 75cl

De Neirano Barolo komt uit de Italiaanse streek Piemonte. De wijn is soepel met zachte tonen van rijp rood fruit, milde zuren en zachte tannine. De wijn geeft een fluweelzacht mondgevoel waardoor het de perfecte wijn is voor bij hertenbiefstuk. De tedere smaak van de wijn gaat heel goed samen bij het malse vlees van het hert.

Nummer 3

Onverwacht Cabernet Sauvignon-Merlot 75 cl

Deze fruitige rode wijn heeft een elegante smaak en komt uit het zuiden van de Westkaap in Zuid-Afrika. De smaak van de wijn is zowel fruitig met smaken van zwart fruit, kersen, bosbessen en bramen, als aards en kruidig. Door de fruitige tonen van de wijn kan je hem goed combineren met roodvleesgerechten zoals hertenbiefstuk.

4

Nummer 4

Yellow Tail Merlot

De Yellow Tail Merlot is een soepele rode wijn met 13% alcohol. Deze soepele en elegante wijn heeft tonen van zwarte kersen, bosbessen en aardbeien, waardoor de wijn ook redelijk fruitig wordt. Deze prachtige wijn uit het Italiaanse Toscane is perfect voorbij roodvlees en dus ook hertenbiefstuk.

5

Nummer 5

Lalande de Pomerol Chateau Des Baraillots

Deze Franse wijn komt uit de Bordeaux en wordt gemaakt van de Cabernet Sauvignon en Merlot druif. De wijn van deze druiven is stevig en heeft volle tonen van pruimen, kers en een lichte rokerige toon. Deze lekkere wijn gaat goed samen bij een hertenbiefstuk.

Tip!

Als je een hertenbiefstuk bakt, moet je eerst de pan goed heet maken, zodat het hertenbiefstuk goed dicht schroeit. Bak hierna de biefstuk aan beide kanten een halve minuut. Zet hierna het vuur wat lager, zodat de sappen niet uit het vlees worden gebakken. Voor een rare biefstuk hoef je hem alleen dicht te schroeien. Voor medium-rare doe je het 1 tot 2 minuten per kant. Medium iets langer tussen de 2 tot 3 minuten per kant en voor well-done doe je het 3-4 minuten per kant. Let wel op dat het ook aan de dikte van de biefstuk ligt hoelang het moet.