



Welke wijn bij garnalencocktail?
Dit klassieke voorgerecht is een gerecht waarin garnalen en een saus zijn vermengd. Zo wordt het samen in een glas opgediend als een vooraf tijdens een diner. In Nederland wordt de cocktail gezien als een klassiek voorgerecht, maar waar komt het gerecht oorspronkelijk vandaan. De geruchten gaan dat het uit Amerika komt. Hier verkreeg het recept bekendheid door een Britse tv-kok in de jaren ’60. Zij serveerde de garnalen hangend aan een glas met in het midden een sausje van mayonaise en ketchup. Tegenwoordig wordt er in Nederland en België grijze ‘Hollandse’ garnalen geserveerd die met de saus worden bedekt. Benieuwd welke wijn je daarbij moet serveren? Ontdek hier jouw top 5 wijnen bij een garnalencocktail.
Top 5 wijnen bij garnalencocktail
Nummer 1
Tresor de Loire Sauvignon Blanc
In het hart van de Loire-vallei wordt deze verfrissende Sauvignon Blanc gemaakt. Elke druif wordt met zorg geoogst en met vakmanschap verwerkt tot deze topper. Zo komen de tonen van sappig citrusfruit, rijpe peer en lychee naar boven. Zo is deze wijn fantastisch te combineren als aperitief of bij lichte voorgerechten, zoals een garnalencocktail.
Nummer 2
La Capilla Rueda Verdejo
De Verdejo van La Capilla de San Pedro is een zeer verfrissende en elegante wijn. Midden in de Rueda, Spanje wordt dit boegbeeld gemaakt. Door de levendige en sappige smaken van citrus, wit fruit en buxus is deze Verdejo breed inzetbaar. Zo combineert deze fantastisch met lichte gerechten, zoals een garnalencocktail.
Nummer 3
Piccini ‘Venetian Dress’ Prosecco Extra Dry
Met de bijnaam ‘Venetian Dress’ verwijst naar de verfijning en elegantie van Piccini. Met deze prosecco geeft Piccini een harmonieuze balans tussen zoet en droog. Zo komen de tonen van perzik, appel en citrus je tegemoet. Dit creëert een ware smaakexplosie met een visgerecht, zoals een garnalencocktail.
Nummer 4
Mount Olympus Marlborough Sauvignon Blanc
De Sauvignon Blanc van Mount Olympus is een ware topper uit de Marlborough streek. Met de heldere, verfrissende smaken van grapefruit, bessen en citrusvruchten is deze wijn die je goed kan combineren lichte gerechten. De frisheid van deze wijn snijdt door de rijkheid van de saus heen, wat een goede balans creëert voor een garnalencocktail.
Nummer 5
Maturo Pinot Grigio Blush rosé
Uit Sicilië, het zuidelijkste eiland van Italië, komt deze rosé van grote klasse. Met de aroma’s van rood fruit samen met groene kruiden is deze wijn perfect in balans. Zo is deze rose niet te licht en niet te zwaar voor delicate gerechten. Met het verfrissende en fruitige smaakpalet is deze wijn perfect om te combineren met visgerechten, bijvoorbeeld een garnalencocktail.
Wist je dat?
Een garnalencocktail behoort tot een van de klassieke Nederlandse voorgerechten. Dit samen met bijvoorbeeld een carpaccio of een soepje. In veel Nederlandse keuken restaurants staat de garnalencocktail naast de twee andere genoemde gerechten. Er zijn talloze manieren om jouw garnalencocktail te combineren. Zo til je het geheel met de juiste wijn naar een hoger niveau. Zolang de wijn en de saus qua intensiteit elkaar ingaan, kan er weinig misgaan.