XXL flessen!
Welke wijn bij coquilles?

Welke wijn bij coquilles?

Dit prachtige schelpdier behoort samen met de oester als een ware delicatesse uit de zee. Ze hebben een rijke en vettige structuur, maar smaken wat zoetig. Coquilles is door zijn aparte smaak en structuur heel goed te combineren met wijn. Eigenlijk drink je coquilles altijd met een witte wijn, zoals een chardonnay of een sauvignon blanc. Rode wijn, Rosé wijn en mousserende wijn passen minder goed bij deze scheldieren. Om de vraag “welke wijn het best past bij coquilles” te beantwoorden staat er hieronder een top 5 wijnen.

Top 5 wijnen bij coquilles

1

Nummer 1

Doña Dominga Chardonnay Sémillon

Deze heerlijke wijn is gemaakt door de bekroonde Casa Silva in Chilli. De wijn is een assemblage van Chardonnay en Semillion, wat garant staat voor een rijke en volle smaak. De wijn heeft tonen van perzik, abrikoos en limoen. De afdronk is rond met een hint van boter. Al met al een erg lekkere wijn bij gebakken coquilles.

Nummer 2

Stellenbosch Signature Chardonnay

Bij het openen van deze fles knallen de geuren van amandelen, verse boter, hazelnoot en een licht hintje van citrus uit de fles. De wijn heeft een heerlijk volle smaak met een zachte afdronk. Dat komt omdat dit een houtgerijpte chardonnay is. Deze wijn gaat goed samen met de vette structuur van de coquilles.

Nummer 3

William's Creek Reserve Sémillon Chardonnay

Dit is een erg smaakvolle wijn uit Zuidoost-Australië. De ronde en soepele smaak komt van de Chardonnay en Sémillon druif. Deze frisse wijn heeft tonen van perzik, meloen en banaan. Hierdoor krijgt de wijn een fruitig en zacht karakter. Door zijn zachte karakter, gaat de wijn goed samen met Coquille Saint-Jacques.

4

Nummer 4

Santucci Vermentino

Dit is een hele heldere wijn die vol van smaak is. Door zijn mineraliteit is de wijn fris door drinkbaar. De wijn heeft tonen van bloemen, perzik en een lichte kruidigheid van rozemarijn en salie. Door de fris- en kruidigheid gaat deze wijn hand in hand met coquilles in een pasta met een romige saus.

Nummer 5

Bernard Michaut Chablis 1er Cru

Deze wereldberoemde Chablis 1e Cru uit de Franse Bourgogne tovert bij menig wijnliefhebber een grote glimlach op het gezicht.

De wijngaarden van Bernard Michaut zijn gelegen op een oude 'oesterbank', hierdoor is de bodem enorm kalkrijk en heeft deze Chablis Premier Cru zelfs de bijnaam 'oesterwater' gekregen. Dat deze wijn haarfijn combineert met oesters en schelpdieren zoals Coquilles laat zich al raden!

Tip!

Een simpel gerecht is gebakken coquilles met proseccoschuim en sojasaus. Het duurt ongeveer 20 minuten om te maken en je hebt veldsla, 50 ml prosecco, een halve witlof, twee eieren, een lepel honing, twee eetlepels sojasaus, roomboter en 12 coquilles. Je snijdt eerst de witlof in zo dun mogelijke reepjes. Daarna breng je water aan de kook en meng je alleen het eigeel met de honing en 1 eetlepel sojasaus. Bak hierna de coquilles in 4 minuten gaar en voeg de overige sojasaus toe. Hierna breng je het eimengsel au bain-marie warm en voeg je langzaam de prosecco toe. Verdeel hierna alle onderdelen over het bordje en eet smakelijk!