XXL flessen!
Rutte Jenever

Rutte Jenever

Rutte kwam in 1872 voor het eerst op de markt in 1872 met de oude jenever zoals we die nu kennen. Rutte staat bekend om zijn onveranderde receptuur. Een klassiek merk met klassieke recepten. Bekijk onze pagina voor de beste Rutte jenever aanbiedingen.

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Rutte Oude Jenever 100 cl
  Waardering:
  100%
  NORMAAL Regular Price 21. 29 Special Price 16. 99
 2. Rutte Graanjenever 100 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 20. 99 18. 99
  Tijdelijk uitverkocht

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Wat is Rutte Jenever?

Rutte is een merk dat uit 1872 komt met als eerste fles: Oude graanjenever. Veel jenevermerken in de vorige eeuw begonnen met goedkopere en snellere manieren om de jenever te produceren. Rutte is hier echter van af gebleven om oude receptuur in stand te houden. Het bedrijf is sinds de jaren ’90 niet meer in de handen van de familie Rutte. Echter wordt de traditie van de familie wordt nog steeds in stand gehouden. Bij Rutte worden de dranken nog steeds op dezelfde manier geproduceerd als in de oorsprong. De fles heeft een fantastische look met het opvallende gouden logo en de rode details.

Hoe wordt Rutte jenever gemaakt?

Doordat Rutte nooit zijn receptuur heeft veranderd, bestaan de dranken nog altijd uit natuurlijke producten. Dit betekent allereerst dat er geen kunstmatige kleur- en geurstoffen zitten in de dranken van Rutte. Ook zijn de ingrediënten voor 100% natuurlijk. De fruitsoorten zoals amandelen, kersen en bessen worden gebruikt om natuurlijke smaak in stand te houden. De Rutte Oude Graanjenever en de Rutte Jonge Graanjenever worden gestookt van moutwijn en graanalcohol. Moutwijn is wat sterker dan graanalcohol qua smaak. 

rutte jenever

De ingredienten van Rutte

Rutte maakt gebruik van pijpkaneel uit Sri Lanka, jeneverbessen met een Italiaanse zon aroma en vers verwerkt fruit. Het is voor concurrerende jeneverbedrijven niet ongewoon om de jeneverbes smaak uit jeneverbesolie te halen. Echter heeft Rutte Jenever de voorkeur aan natuurlijke ingrediënten gehad voor de jenever.

Rutte Oude Jenever

Rutte Oude Jenever is gestookt uit graan, en heeft een fantastische combinatie van moutwijn, jeneverbessen, kruiden, specerijen en vruchten. Een heerlijk zachte jenever die aan smaak niets te kort komt. Je merkt hints van fruit en zoete smaak bij elke slok. De eerste Rutte Oude Jenever werd gestookt in het begin van de vorige eeuw en is qua stijl onveranderd gebleven.

rutte jenever in vaten

Rutte Jonge Jenever

Jonge jenever werd pas voor het eerst gestookt na de oorlog. Dit is het gevolg van het graan tekort in die tijd. Jonge jenever wordt wel eens vergeleken met Vodka, vanwege de neutrale smaak. Echter heeft Rutte altijd hun smaakexpertise ingezet om de Rutte Jonge Jenever een ouderwetse stijl te geven. Het gevolg hiervan is dat Rutte Jonge Jenever smaakt naar zachte granen en kruiden. Deze jenever is fluweelzacht en je merkt de frisse smaak van de kruiden en vruchtcombinatie.

Rutte jenever: vandaag de dag 

Myriam Hendrickx, een meester in destilleren, is in 2003 voor het eerst in aanraking met het bedrijf Rutte gekomen. Zij heeft het bedrijf gereorganiseerd en heeft veel tijd gespendeerd in het onderzoeken van de historie. Myriam heeft als buitenstaander wel altijd de waarden van Rutte gehandhaafd. Door nooit iets te veranderen aan het recept kan hen jenever als ware klassieker gezien worden. Myriam haar passie voor distilleren is een enorme aanwinst voor het bedrijf.

myriam hendrickx