XXL flessen!
Knockando Whisky

Bekijk hier onze scherpe Knockando whisky aanbiedingen en onze standaard lage prijzen!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Knockando

Knockando is een bekende Scotch whisky. De Knockando whisky distilleerderij werd opgericht in 1898 door John Thompson. Deze is gevestigd aan de rivier de Spey, nabij het dorpje Upper Knockando. De keuze voor deze ligging is goed doordacht, de Strahspey Railway spoorlijn komt hier namelijk langs. Deze spoorlijn was van groot belang voor de handel van de in de buurt gelegen distilleerderijen. Ook was Thompson de enige die waterrechten op de Cardnach-bron had gekocht. Tegenwoordig is de spoorlijn ontmanteld en ligt er een mooie wandelroute het land.

 

Ondanks de slimme plannen van Thompson was het geen ideaal moment om de whisky-industrie in te stappen. De markt stortte volledig in en de Knockando distilleerderij werd gesloten in 1900. De distilleerders Gilbey & Co namen Knockando whisky over in 1903 voor 3500 pond. Vervolgens zouden er nog enkele overnames plaatsvinden.

 

Knockando whisky

In 1971 kwam Knockando met het idee om zijn whisky als single malt uit te brengen op de markt in plaats van als onderdeel van blends. Dit was een nieuw idee en het whisky merk was dan ook van de eerste die dit implementeerde. Dit zorgde er voor dat Knockando whisky in de top 10 bestverkochte single malts ter wereld stond. De populariteit is vooral op de Spaanse en Franse markt gebleven.

 

Productie

De distilleerderij heeft tegenwoordig een mash tun van 4.4 ton, vier stills en acht Douglas Fir washbacks. Jaarlijks produceert Knockando 1,4 miljoen liter whisky. Dit zal in de loop van de jaren toenemen aangezien er momenteel grote verbouwingen plaatsvinden. Vooral de Knockando 12 years variant is erg populair. Deze single malt is een lichte en fruitige whisky. De Knockando 12 years bevat aroma’s van fruit, bloem, mout en honing. Een echte aanrader.

 

Qua vaten worden er vooral ex bourbonvaten en sherryvaten gebruikt voor de rijping. Het water kom van de Cardnach Spring en de rivier de Spey wordt gebruikt voor koelwater. Qua natuurlijke ingredienten bevat de whisky gerstemout, kristalhelder water en gist. Er vinden zorgvuldige controles plaats op de hoeveelheid turf die gebruikt wordt. De sherryvaten worden beperkt gebruikt zodat deze niet de overhand krijgen in de uiteindelijke smaak van de whisky.

 

 

DE GOEDKOOPSTE WHISKY BIJ DIRCKIII

DirckIII heeft een ruim assortiment aan whisky. De goedkoopste whisky en andere diverse dranken koop je bij DirckIII! Wij hebben ook de lekkerste whisky cocktails voor je op een rijtje staan. Koken met whisky? Probeer onze zelfgemaakte whiskeysaus!