XXL flessen!

Remy Martin, de bijzondere VSOP Cognac

Remy Martin VSOP Cognac is een premium cognac uit de Cognac-regio in Frankrijk. Het is een blend van Eaux-de-vie die tussen de 4 en 12 jaar oud zijn. Deze cognac heeft een bijzondere en verfijnde smaak. Daarom wordt deze cognac beschouwd als een van de beste cognacs ter wereld.

De naam "VSOP" staat voor "Very Superior Old Pale". Dit betekent dat de eaux-de-vie die worden gebruikt voor de blend van Remy Martin Cognac langer zijn gerijpt dan de minimale vereiste van 2,5 jaar voor VS-cognacs. De leeftijd van de eaux-de-vie geeft deze cognac een diepere smaak dan jongere cognacs.

Deze cognac heeft een zalig zachte en verfijnde smaak. De kleur van de cognac is licht goud. Bovendien heeft de cognac de geur aroma's van onder andere vanille, honing, bloemen en vruchten. De Cognac zou je dus kunnen vergelijken met de bekende Hennessey Cognac.

De smaak is typisch, een warme smaak zonder overheersend te zijn. Hij heeft ook intense aroma's van rijpe vruchten en vanille. De afdronk is heerlijk zacht en lang.

De productie van Remy Martin Cognac

De Franse Cognac wordt geproduceerd in de stad Cognac in de regio Charente in Frankrijk. De productie begint met de selectie van de beste druiven uit de Grande Champagne. Ook uit de Petite Champagne en bevat daarom een complexe smaak.

Deze druiven worden geperst en gefermenteerd om wijn te produceren. De wijn wordt vervolgens gedistilleerd om ''water van het leven'' te produceren. Deze eaux-de-vie wordt gerijpt in eikenhouten vaten in de kelders van Remy Martin.

De kelders van Remy Martin zijn bijzonder omdat ze zich bevinden in de rotsen onder de stad Cognac. Deze kelders bieden een koele temperatuur en vochtigheid, wat belangrijk is voor het rijpingsproces van de cognac. De eaux-de-vie wordt zorgvuldig geselecteerd en geblend om de complexe smaak van Remy Martin Cognac tot stand te laten komen.

Remy Martin VSOP Cognac wordt geleverd in een stijlvolle fles met een kenmerkend ontwerp. De fles is vierkant en heeft een gouden etiket met de initialen van Remy Martin. Dit maakt het een geweldig cadeau voor elke cognac-liefhebber.

Bestel dus nu jouw Remy Martin Cognac bij Dirck3 of kom langs in een van onze slijterijen!