XXL flessen!

Wildwijnen

9 Wildwijnen om jouw gerechten nog beter te maken

Wildwijnen, zoals de benaming je wellicht doet denken zijn het wijnen die lekker zijn bij het wild. Herten, fazanten en wilde zwijnen zijn dieren die hieronder vallen. De combinatie van wijn en wild is verrassend goed. Denk hierbij aan fantastische gerechten als hertenbiefstuk of een wildzwijn stoofpot. Een goede wijn is hierbij onmisbaar. Wij zetten de wijnen even op een rijtje en lichten ze ook graag aan je toe. Verras je dinergasten met de beste wildwijnen.

Wat drink je bij Hertenvlees?

Allereerst een aantal voordelen aan het eten van hertenvlees. Deze magere vleessoort is rijk een eiwitten, zink en ijzer. Hertenvlees is een uitstekende keus voor de vleesliefhebbers die een vet- cholesterol of caloriearm dieet volgen. Deze vleessoort helpt onder andere bij het gewichtsverlies, versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van de spiergroei en het herstel. Hieronder een aantal wijnen die perfect passen bij hertenvlees;

Cofrade Tempranillo Reserva

Deze heerlijke rode wijn uit Spanje wordt maar liefst 2 jaar lang gerijpt in Amerikaanse en Franse eiken. Dit zorgt voor een stevige en rijke smaak, wat uitstekend bij hertenvlees past. De Temprianillo druif waarmee de wijn is gemaakt zorgt voor frisse tonen van rijp fruit en vanille. Een aanrader voor de stevige en droge rode wijnliefhebbers.

Asado Mendoza Malbec

Een krachtige wijn uit het bruisende geboorteland van de voetbalgrootheden Maradonna en Messi, Argentinië! Deze wijn is droog en heeft een fruitige frambozen smaak met tonen van zwarte bes en pruimen. Deze krachtige rode wijn is perfect geschikt voor hertenvlees gerechten en staat mooi op de tafel met het paars en gouden uiterlijk van de fles.

Maestro Sangiovese Primitivo

Deze Italiaanse wijn is kruidig van smaak met een zijdezachte afdronk. Deze wijn kan omschreven worden als soepel en vol, met tonen van rijp rood fruit. Ideaal geschikt als aperitief en bij rood vlees, aldus hertenvlees.

wildwijnen

Welke wijn drink je bij konijnenvlees?

Konijnenvlees bevat relatief weinig calorieën. Toch bevat het veel essentiële voedingsstoffen, zoals eiwitten, zink, selenium en vitamines B12, B6 en B3. Konijnenvlees is sappig, mals en licht. Konijnenvlees komt uit het zuiden van het land en is een diverse vleessoort die op meerdere manieren gegeten kan worden. Konijnenvlees is bijvoorbeeld geschikt voor een stoofpot, maar ook voor pastagerechten als cannelloni en tagliatelle. Hieronder een aantal wijnen die perfect passen bij konijnenvlees;

Domaine Chapelas Cotes du Rhone

Een soepele rode wijn afkomstig uit de Rhone streek in Frankrijk. De druiven die zijn gebruikt voor deze wijn zijn Carignan, Cinsault, Grenache, Syrah en Marselan. Deze lekkere wijn bevat tonen van rijp rood fruit en cacao. Wat deze wijn zo geschikt maakt voor konijnenvleesgerechten is de rood fruitige smaak met een kruidige afdronk die de malsheid van het lichte vlees versterkt.

Antica Vigna Valpolicella Ripasso

Een Italiaanse topper onder de wijnen uit de Veneto streek gemaakt van de Corvina, Rondinella en de Corvinone druif. Een stevige rode wijn met tonen van rood fruit als kersen, bosvruchten en wilde bessen met een zoete afdronk. Deze zoete afdronk zorgt ervoor dat dit een sterke combinatie is met konijnenvlees.

Welke wijn drink je bij wildzwijn vlees?

Wildzwijn vlees lijkt op varkensvlees, maar is steviger van smaak. Dit hoort ook bij een natuurlijk wild dier. Je bereidt wild zwijnengerechten op dezelfde manier als normaal varkensvlees. Wildzwijn vlees is het lekkerst als het zwijn ouder is. Er wordt ook vaak gezegd dat bij deze vleessoort de “hoe ouder hoe beter” regel geschikt is.  Je kunt gerechten maken als wildzwijn stoofpot of een wildzwijn ragout waar onderstaande fantastische wijnen perfect bij passen.

Vieux Chemin Chateauneuf-du-pape

Deze relatief hoog geprijsde Franse wijn behoort tot de 1% beste wijnen wereldwijd. Ook deze wijn komt uit de Rhône streek. Een krachtig en stevige rode wijn die is gemaakt van de Cabarnet Sauvignon- en Franc, en Merlot druif. Een super smaakvolle wijn die perfect samengaat met wildzwijn vlees.

Adega de Vila Real Premium Tinto

Een land dat wij nog niet hebben genoemd is Portugal. Dit spraakmakende land staat niet alleen bekend om het mooie landschap of Cristiano Ronaldo, maar ook vanwege de fantastische wijnen. De Vila Real wijn komt uit de Douro vallei in het noorden van Portugal. Deze wijn bevat druivensoorten van hoge kwaliteit, waar ook diverse Ports van worden gemaakt. Met tonen van donker fruit, kruiden, chocolade en bramen is dit een fantastische wijn voor bij je wilde zwijn vleesgerecht.

rode wijn

Welke wijn drink je bij gevogelte?

Onder gevogelte vallen een heleboel vliegende dieren, met uitzondering van de kip. Denk bijvoorbeeld aan kalkoen, eend, gans en fazant. Dit zijn ook de meest bekende onder de gevogelte categorie. Omdat deze vleescategorie erg breed is, kun je er ook vele gerechten van maken. Denk bijvoorbeeld aan eendenborstfilet of een Thanksgiving-kalkoen. Om deze welbekende gerechten op zijn best te serveren, zijn deze wijnen groots aan te raden;

Chateau Cazelon Montagne Saint-Emilion

Deze Franse wijn behoort tot de beste klasse van wijnen. Afkomstig uit Bordeaux, met aroma’s van zwarte bes, vanille en lichte houttonen. De druiven die voor deze wijn zijn gebruikt zijn de bekende Merlot en de Cabaret Sauvignon. De wijn past uitstekend bij vogelvleesgerechten.

Chateau Croix des Gentis

Ook deze van Franse wijn is afkomstig van Bordeaux en bestaat uit de Merlot en Carbaret Sauvigno, maar bevat ook de Cabarnet Franc druif. Deze met goud bekroonde wijn is fris, en heeft een fruitig karakter met een afdronk van drop hinten.

Al met al…

Er is genoeg keus als het gaat om de beste wijnen voor jouw favoriete wildgerecht. De meeste wijnen zijn niet alleen geschikt voor bij het eten, maar ook op andere gelegenheden. Experimenteer en ervaar welke wijn het beste bij jou past. Bekijk alle wijnaanbiedingen van Dirck3.