XXL Flessen!

Rosé enpina colada (juni)

Het mag weer: rosé enpina colada!

 

Juni is voor mij de maand die volledig in het teken staat van lekkere roséwijnen en cocktails. Wit en rood drink ik afgewisseld wel het gehele jaar door, maar rosé drink ik echt alleen maar in de zomermaanden. In mijn ogen moet rosé echt fris en fruitig zijn, en de trend is en blijft nog steeds licht van kleur. Daarom deze keer twee van mijn favoriete rosés voor deze zomer. Beiden zijn droog, fruitig en mooi licht van kleur. 

Over rosé zijn overigens een paar misvattingen, waaronder over de kleur. Rosé wordt gemaakt van blauwe druiven, en wordt dus niet gemixt door rode en witte wijn te mengen. De wijn is roze van kleur doordat de schillen van de blauwe druiven minder lang in het productieproces blijven, dan bij rode wijn. De kleur komt dus van de blauwe schil van de druif, hoe langer deze erin zit, hoe donkerder de kleur van de wijn. Naast rosé drinken, is het ’s zomers ook erg leuk om weer cocktails te maken. Daarom deze keer ook een recept om je eigen piña colada te maken. Laat de zomer maar komen!

 

Dirck III Tips 

Kia Ora Sauvignon Blanc Blush Rose (Nieuw-Zeeland) 

Deze rosé is licht van kleur met tonen van tropisch fruit en kruisbessen. En heeft een prachtige fles! Uit het beste wijn-gebied van Nieuw-Zeeland, de Marlborough.

Lekker: als aperitief of bij visgerechten, garnalen en salades. Dus ook perfect als barbecue wijn!

nieuw-zeeland wijn 

 

Trésor de Loire Rosé (Frankrijk) 

Een toprosé uit de mooie Franse Loire, ook wel 'de tuin van Frankrijk' genoemd, met zijn mooie natuur en vele kastelen. Deze rosé is gemaakt van de Cabernet Franc druif en is fruitig met tonen van rood fruit zoals framboos en rode bes. Deze is zeker genieten in de zomer! 

Lekker:  als aperitief, bij vis, gevogelte en zomerse salades.


franse rose wijn


Je eigen pina colada maken

 

Bij de smaak van kokos krijg je direct een tropisch vakantiegevoel. Deze cocktail is best makkelijk, probeer het zelf ook en geniet!

pina colada

Benodigdheden:

Bereiding:

  • Vul een cocktailshaker met ijsblokjes
  • Voeg 50 ml. Malibu en 25 ml. kokosroom toe
  • Shake en schenk in een cocktailglas met crushed ijs
  • Top het geheel af met ananassap en garneer met een schijfje ananas