XXL Flessen!
Benromach Whisky

Benromach Whisky

Bekijk hier onze scherpe Benromach whisky aanbiedingen en onze standaard lage prijzen!

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Benromach Single Malt 10 Years Whisky 70 cl
  Waardering:
  80%
  ELDERS Regular Price 47. 99 39. 99

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Benromach, het begin van iets moois

Benromach is een klein Scotch whisky merk uit Speyside dat opgericht is in de late jaren van de 19e-eeuw. De distilleerderij is een van de meest kleinschalige distilleerderijen in Schotland. Het was Duncan McCallum die het bedrijf toentertijd had opgericht. Het startte met het produceren van Benromach single malt whisky maar niet snel daarna zou de productie gestaakt worden. Het bedrijf heeft zijn moeilijke tijden gekend want het starten en staken van de productie was niet eenmalig.

De overnames van Benromach 

Benromach whisky werd na het vallen en opstaan uiteindelijk hernoemd als ‘Forres’. In 1938 werd de distilleerderij overgenomen door Associated Scottish Distillers Ltd. Deze hebben de oorspronkelijke naam Benromach teruggebracht.

De productie begon weer goed te draaien en succes leek binnen handbereik. Uiteindelijk belandde de distilleerderij weer in een dal en werd deze wederom gesloten. Pas in 1998 werd de distilleerderij na een lange pauze heropend door Prins Charles van Wales. De productie van Benromach whisky broeide weer tot leven. Op 23 april 2019 vierde het zijn twintigjarige bestaan.

benromach whisky

Productie

Voor de productie van Benromach zijn er uiteraard benodigdheden. De productie begint bij gerst, dat lokaal wordt verbouwd. Vervolgens wordt de gerst tijdens het mouten gedroogd boven een turfvuur. Hierdoor ontstaat een lichtrokerige kwaliteit.

De gerst wordt in de distilleerderij gemalen in een graanmolen van meer dan 120 jaar oud.  De distillatie vindt plaats in twee koperen ketels. Bij Benmorach gebruiken ze exclusieve vaten die nog niet eerder gebruikt zijn voor de distillatie van whisky.

De Benromach distilleerderij is sinds 1898 in bedrijf en gebruikt water uit de nabijgelegen Romach Hills om zijn whisky te produceren.

Het distilleerproces van Benromach begint met het mouten van Schotse gerst. Deze gerst wordt vervolgens gedroogd boven een turfvuur. Dit is wat de Benromach whisky’s een rokerige smaak geeft.

Huidige situatie bij Benromach

Tegenwoordig exploiteert Benromach een aantal lariks washbacks, 13 om precies te zijn. Dit in combinatie met zijn 1.5 ton mash tun komt de distilleerderij uit op een productiecapaciteit van ongeveer 700.000 liter.

Ondanks de relatief lage capaciteit ten opzichte van concurrenten heeft het whisky bedrijf toch meerdere bottelingen uitgebracht. Dit zijn zowel geturfde als ongeturfde whisky varianten. De belangrijkste varianten zijn de 10 years en de 15 years.

De smaak van Benromach Single malt 10 years

Er zijn veel verschillende soorten whisky, en elke soort heeft zijn eigen unieke smaak. Als het gaat om Benromach whisky single malt 10 year old, is de smaak echt anders dan alle andere. Deze ambergoud gekleurde whisky is onmisbaar als je een liefhebber bent van Schotse klassiekers. Met een aroma van groene appels en peer in combinatie met donkere honing is dit een ware smaakervaring.

Benromach single malt 10 year heeft een gladde smaak met tonen van gemoute granen. Je merkt gestookt fruit in combinatie met warme toffee en tonen van zwarte kersen. De afdronk is nadrukkelijk aanwezig, de gemoute granen en zachte rook is hetgeen wat het meeste opvalt.

Deze single malt Scotch whisky is gemaakt met alleen de beste ingrediënten, en dat zie je terug in de smaak. De Benromach 10 Year Old is zacht en rijk, met een vleugje rokerigheid die in de mond blijft hangen. Het is de perfecte keuze voor degenen die een complex smaakprofiel in hun whisky waarderen.

Gewonnen prijzen Benromach Single Malt 10 Years

Benromach Single Malt 10 Years heeft diverse prijzen gewonnen. We zetten ze even op een rijtje;

 • 2018: Goud bij "World Whiskies Awards" | Goud bij "LA International Spirits Competition"

 • 2019: Eerste bij "Whisky Festival Awards"

 • 2020: Goud bij "San Fransisco World Spirits Competition" | Goud bij "International Spirits Challenge" | Goud bij "The Scotch Whisky Masters" | Zilver bij "Spirits Selection by Concours Mondial"

 • 2021: Zilver bij "World Whisky Awards" | Dubbel Goud bij "San Fransisco World Spirits Competition" | Goud bij "International Spirits Challenge" | Goud bij "Scotch Whisky Masters" | Zilver bij "International Wine and Spirits Competition"

 • 2022: Goud bij "International Wine and Spirits Competition"

DE GOEDKOOPSTE WHISKY BIJ DIRCKIII

DirckIII heeft een ruim assortiment aan whisky. De goedkoopste whisky en andere diverse dranken koop je bij DirckIII! Wij hebben ook de lekkerste whisky cocktails voor je op een rijtje staan. Koken met whisky? Probeer onze zelfgemaakte whiskeysaus!

Neem ook een kijkje bij al onze andere sterke dranken met de laagste prijs. We zijn ten slotte de goedkoopste van Nederland!