XXL Flessen!

Scroppino

Skill-level:
gemiddeld
Bereidingstijd:
10-15 minuten

Scroppino

Scroppino maken doe je zo!

Benodigdheden:
 • Champagne glas (wijn- of tumblerglas kan ook)
 • Barlepel (optioneel)
 • Barmaatje (optioneel)
 • Rietje
Ingredienten:
 • 100ml Vodka
 • 250ml Vanille-ijs
 • 100ml Prosecco
 • 1 Citroen
 • Verse muntblaadjes voor de ganrering
 • IJsblokjes (optioneel)
In 8 stappen de lekkerste Scroppino:
 1. Plaats de glazen waarin je de Scroppino gaat serveren in de vriezer om ze vooraf te koelen.
 2. Haal het vanille-ijs uit de vriezer en laat het een paar minuten op kamertemperatuur zacht worden.
 3. Pers de citroen uit om het sap te verkrijgen. Rasp ook de schil van de citroen en zet apart voor later gebruik.
 4. Neem een blender of keukenmachine en voeg het vanille-ijs, vodka, prosecco, citroensap en de geraspte citroenschil toe.
 5. Mix de ingrediënten goed tot een glad mengsel ontstaat. Als je de Scroppino liever minder dik wilt hebben, kun je een paar ijsblokjes toevoegen en opnieuw mixen.
 6. Haal de glazen uit de vriezer en giet de Scroppino voorzichtig in de glazen.
 7. Garneer elke Scroppino met een paar verse muntblaadjes en eventueel nog een beetje geraspte citroenschil.
 8. Serveer direct en geniet van je verfrissende Scroppino!

Weetje! Scroppino wordt traditioneel geserveerd als digestief na een maaltijd, maar het kan ook gedronken worden als een heerlijke Zomerse Cocktails. Pas de verhoudingen van de ingrediënten aan naar jouw smaak!

Scroppino

Scroppino is een verfrissend Italiaans drankje dat steeds populairder wordt, zowel als digestief na een maaltijd als tijdens zomerse etentjes of verjaardagen. Het is een heerlijke mix van vanille-ijs, mousserende wijn en een vleugje citrus. Hoewel de klassieke Scroppino vaak wordt gemaakt met vodka en prosecco, is er ook een alternatieve versie die gebruikmaakt van Limoncello, een Italiaanse likeur op basis van citroenen!

Het traditionele recept voor Scroppino vraagt om vanille-ijs, vodka, prosecco en citroen. Het vanille-ijs zorgt voor een romige en verkoelende basis, terwijl de vodka een subtiele kick geeft. De prosecco voegt bruisende elegantie toe aan het drankje, terwijl het citroensap en de schil een verfrissende citrusaroma toevoegen.

Als je een twist wilt geven aan de klassieke Scroppino, kun je experimenteren met een variant waarbij je de vodka vervangt door limoncello. Limoncello is een heerlijk zoete likeur met een intense citroensmaak. Door limoncello te gebruiken in plaats van vodka, voeg je een extra dimensie van citroenachtige zoetheid toe aan de Scroppino. Het resultaat is een drankje dat nog fruitiger en aromatischer is, perfect voor liefhebbers van citrusdrankjes.

Dus laat je smaakpapillen genieten van de magie van Scroppino, in al zijn traditionele glorie of met een twist van limoncello. Proost op een verfrissende en smaakvolle ervaring!