ALLE AANBIEDINGEN!→

Connemara

CONNEMARA PEATED IRISH SINGLE MALT WHISKEY

Irish whiskey, hedendaags toch een beetje ondergesneeuwd door het gigantische aanbod uit Schotland en de Verenigde Staten, neemt toch een unieke plaats in in whiskyland. Het gebruik van ruwe (ongemoute) gerst, de 3-voudige distillatie en de totale afwezigheid van turf zorgen ervoor dat Irish whiskey met recht een unieke stijl binnen de mondiale whisky is. Connemara past echter geen van al deze unieke aspecten toe bij het maken van hun single malts. Connemara wordt tweemaal gedistilleerd, van louter gemoute gerst gemaakt en deze gerst wordt gedroogd boven een turfvuur.

Connemara is een eerbetoon aan het maken van Irish whiskey in de 19e eeuw, toen het (ook in Ierland) nog normaal was om de gerst te drogen d.m.v. het verbranden van turf. Toen distillatie eenmaal een grootschalige industrie was geworden, werd turfsteken als omslachtig en arbeidsintensief gezien en had in men hout en steenkool beter betaalbare en beschikbare brandstoffen. Zodoende verdween de geturfde stijl van het Ierse toneel.

Connemara werd in 1995 geïntroduceerd door De Cooley Distillery (onderdeel van de Killbeggan Distilling Company), als de enige geturfde Ierse single malt whiskey. Ondanks dat het gebruik van turf een meer ‘Schots’ karakter suggereert, behoudt Connemara wel zijn toegankelijke Ierse karakter, alleen met een on-Ierse rokerigheid. De geur verraadt onmiddellijk de turf en is scherp en rokerig, met een aardeachtige ondertoon. De smaak is meer Iers, olieachtig en met tonen van noten, kruiden en granen. De afdronk heeft weer licht rokerige tonen.

Kortom, een prima whiskey voor iedereen die zich bekend wil maken met rokerige whisk(e)y’s, maar niet té heftig wil beginnen.

Connemera

Geen producten gevonden voor deze selectie.
This is the privacy policy sample page.
It was created automatically and do not substitute the one you need to create and provide to your store visitors.
Please, replace this text with the correct privacy policy by visiting the Customers > GDPR > Privacy Policy section in the backend.