XXL Flessen!

Cosmopolitan cocktail

Cosmopolitan cocktail
Geplaats in: Vodka cocktails

Cosmopolitan cocktail

De Cosmopolitan cocktail is een van de bekendste cocktails ter wereld. Deze cocktail raakt nooit uit de mode en is ideaal als borrel drankje maar ook wanneer je een avond gaat stappen. De drank is zoet en elegant van smaak. Vooral door de serie Sex and the City is de cocktail razend populair geworden. Wij vertellen je graag alles over de cocktail.

cosmopolitan cocktail recept

De eerste Cosmopolitan

Hoe de Cosmopolitan cocktail precies is ontstaan is tot heden onbekend. Er worden meerdere verhalen beweerd over de cocktail Wij hebben 3 versies voor je op een rijtje gezet hoe mensen beweren dat de tijdloze cocktail tot stand is gekomen.

Manhattan

De eerste theorie is dat de Cosmopolitan cocktail is ontstaan in Manhattan, New York. Dit zou in 1987 plaats hebben genomen. De barman Toby Zizzini besloot een cocktail te maken bestaande uit vodka, Triple Sec-likeur, cranberry en limoensap. Het is deze versie die tegenwoordig wordt erkend als klassieker door de International Association of Bartenders.

Florida

Andere verhalen verwijzen naar Florida in 1985. Hier was barvrouw Cheryl Cook namelijk werkzaam. Cook vond dat bezoekers altijd maar saaie en kleurloze cocktails bestelden. Ze besloot het roer om te gooien en zelf een cocktail te bedenken. In haar Cosmopolitan is er slechts één verschil met de variant van Zizzini. Cook gebruikte namelijk citroensap in plaats van limoensap. Haar doel om een aantrekkelijk uitziende cocktail te maken is in ieder geval geslaagd.

cosmopolitan cocktail

Absolut vodka

De laatste theorie heeft te maken met Absolut Vodka. Zo wordt beweerd dat het Cosmopolitan recept bedacht is door het vodka bedrijf. Toen zij in 1988 de Absolut Vodka Citron uitbrachten kwam het gepaard met dit recept. Zo zou de Citron gebruikt worden voor de Cosmopolitan. Het lijkt ons sterk dat dit verhaal klopt maar zeker zullen we nooit zijn.

 

Cosmopolitan recept

Genoeg over hoe de cocktail ontstaan is. Het is tijd om hem te maken! Dit is wat je nodig hebt voor het Cosmopolitan recept voor 2 personen:

- 50 ml vodka
- 30 ml Triple sec sinaasappellikeur
- 60 ml cranberry sap
- 1 limoen
- 2 ijsblokjes
- 2 verse cranberry’s
- Cocktailgazen
- Cocktailshaker
- Tapasprikker

Cosmopolitan maken

Nu we alles in huis hebben gaan we de Cosmopolitan maken! Het recept is erg makkelijk en vergt slechts 5 minuten tijd. Zo kan je lekker snel genieten van de cocktail. Dit is wat je doet:

 

1. Vul de shaker met vodka, sinaasappellikeur en cranberry sap.
2. Voeg vervolgens de ijsklontjes toe en shake opnieuw
3. Snijd 4 schijfjes van de limoen
4. Schenk de Cosmopolitan in de cocktailglazen. Garneer vervolgens met een schijfje limoen en cranberry.

 

Geniet van je heerlijke cocktail! Wil je meer cocktails maken? Bekijk alle cocktails hier.

 

2 months ago